Mısır Piramitlerinin Sırrı Nedir?
Asırlar önce Kral mezarlıkları olarak inşa edilen ve günümüzde hali hazırda sahip odluğu gizemi koruyan Mısır Piramitlerinin bilinen özelliklerini sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Her ne kadar şehir efsanesi gibi gelse de yapılan araştırmalar bu gizemi en iyi şekilde ortaya koyuyor ve piramitlerin yalnızca Kral mezarlıkları değil, gizemli yapılar olduğunu ortaya koyuyor.
Mısır Piramitlerinin Sırrı Nedir?
Piramitler, belli isimlerin adına yapılıyor ve önemli isimler olduğunu da belirtmek gerekiyor. Mezarın bulunduğu odaya yılda yalnızca iki kez güneş doğuyor ve bunun ne tür bir mimari çalışma ile yapıldığı da henüz çözülebilmiş değil! Doğduğu gün ve tahta çıktığı gün o odaya güneşin doğmasının herhangi bir açıklaması yok ve yapılan araştırmalar da buna bir gerçeklik kazandırmıyor.
Hepinizin bildiği gibi Mısırlılar mumyalama konusunda kendini geliştirmiş uygarlıklardan bir tanesidir ve ölüler bu odalara kapatılırken mumyalama işlemi yapılarak kapatılmıştır. Radyoaktif malzeme olduğu için bilim adamlarının araştırmalardan sonra kanser olarak öldükleri belirtiliyor. Bazı kesimler bunun gizemli olduğunu düşünüyor ancak artık gizem kısmı aralanmış ve radyoaktif maddelerin kanser riski taşıdığı tezi ortaya atılmıştır.
Radar ve sonar gibi cihazları piramitlerin dışında kullanabiliyorsunuz ancak piramitlerin içine girdiğinizde, özellikle odalara giriş yaptığınızda herhangi bir şekilde bu aletleri verimli bir şekilde kullanamıyorsunuz.
Mısır Piramitleri Hakkında Bilgi
Piramitlerin bir diğer gizemli özelliği ise yine en bilinenlerden olan kirli su deneyidir. Mimari yapı ile ilgili belli başlı açıklamalar yapılmış durumda ancak yine de gizem çözülebilmiş değil! Kirli bir suyu birkaç gün piramitlerin içinde beklettiğinizde saf ve arınmış bir şekilde geri alabiliyorsunuz.
Mısır piramitlerinin gizemi henüz çözülebilmiş değil ve daha birçok farklı detay da mevcut ancak yazımızın başında belirttiğimiz gibi net ve detaylı araştırmalar yapmak mümkün değil. Araştırma için harekete geçen bilim adamlarının akıbeti belli ve içeriye giren birçok bilim adamının da dışarı çıkamadığı söyleniyor. Ek olarak piramitlerin yapımında kullanılan taşların tonlarca ağırlığa sahip olduğunu ve o dönem bu taşları kaldırabilecek güce sahip insan yapısının mevcut olmadığı da farklı bir gizemli olay olarak karşımıza çıkıyor.
Sponsorlu Bağlantılarİmza, kişinin ilgili belgede yazan şartları tamamen kabul et...
Hemen hemen her hafta eğlence günlerinin düzenlendiği, özell...
Evinize misafir davet ettiğinizde çayın yanında hangi tatlıy...
İmza kişinin benliğini kağıt üzerinde yansıtan bir onay biçi...
Mitoz bölünme ve Mitoz bölünme evreleri ile ilgili kısa bir ...
Doktorluk mesleğinin bu mesleği icra edenlere sağladığı bir ...
Atlantik okyanusunun yaklaşık olarak 500.000 mil gibi büyük ...
Jean-Louis Fournier’in ‘Tek Yalnız Ben Değilim’i, çok sevdiğ...
Barut kim tarafından ve ne zaman icat edilmiştir? bilgisini ...
Duvar dekorasyonu aslında evdeki dekoratif olması gereken en...
Sultan Ahmet Camii 1609 yılında inşaatına başlayan ve 1616 y...
Kan grubuna göre arkadaşlarınızı, akraba yada sevgilinizin k...
Çayır, düşük yağış ve çimenli bitki örtüsü ile karakterize e...
Gezmek bilmek demektir ve bu süreç ilk adımı atmadan önce ba...
Nanuk’un yaşadıkları küresel ısınma, iklim değişiklikleri, s...