Kendi Çanak Anteninizi Kendiniz Kurun

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni bir eve taşındığınızda ya da yeni bir çanak anten kullanmak istediğinizde evdeki imkanlarınızla kendi kurulumunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için herhangi ek bir cihaz ya da araca ihtiyaç duymadan sadece evdeki malzemelerinizle çanak kurulumunu yapabilirsiniz. Şimdi sırasıyla kendi çanak anteninizi nasıl kurabileceğiniz konusuna değinelim.

Çanak anten ve uydu alıcısının yanı sıra gerekli kablo bağlantılarını yaptıktan sonra balkon ya da çatı gibi bir alana kurmak istediğiniz çanak anteni monte etmek üzere darbeli matkap ve bir adet İngiliz anahtarı ya da musluk anahtarı iş görecektir. Çatınızda ya da balkonunuzda diğer evlerde yer alan çanak antenlerin konumuna bir bakın. Sizde o yönde çanak anteninizi monte etmek üzere güzel bir zeminde darbeli matkap ile dübellerin gireceği boyutlarda delikler açarak anteni o yönde hazırlayın.  Kablo bağlantısını yaptıktan sonra uydu cihazı ve tv nizi yanınızda bulundurun. Eğer bulunduğunuz konum çok uzak ise evde bulunan diğer bir kişiyle telefon bağlantısı kurarak iletişim sağlayabilir ve bu şekilde ayarlama yapabilirsiniz.

Uydu cihazından TRT1 kanalını açın. TRT1 kanalı genellikle en rahat çeken ve çanak anten kurulumu yapanların en çok tercih ettiği kanaldır. TV nizde TRT1 kanalını seçtikten sonra ayarlar bölümünde sinyal seviyesi, frekans gücü, çekim gücü ya da güç durumu olarak farklı isimlerde bulunabilir. Yüzdelik kısmı henüz çanak anten gerekli konumda olmadığından yüzde 20 lerden düşük olacaktır. Zaten yayını da göremeyeceksiniz. Anteni diğer antenlerin konumunda milimetrelik oynatarak yüzdenin yükselmesini sağlayın. Biraz yukarı ve aşağı konumunu birazda sağa ve sola konumunu ayarlayın. Yüzdelik kısmın siz doğru noktaya yaklaştıkça arttığını göreceksiniz. Doğru noktayı bulduğunuzda yüzde 70 lerin üzerine çıkacaktır. İngiliz anahtarı ya da musluk anatarıyla çanağı oynatmadan sağlam bir şekilde sıkın. Diğer kanalları otomatik olarak aratarak uydu cihazınızın kurulumunu tamamlamış olursunuz.

Fırtına Sonrasında Görüntü Neden Gider?

Fırtınayla birlikte çanak anteniniz çok az bile olsa yerinden oynamıştır. Bu sebeple görüntü kaybolmuş veya sinyal seviyesi düştüğü için görüntü gitmiştir. Yine aynı yöntemle çanak anteninizi milim milim oynatarak eski sinyal seviyesini bularak sağlamlaştırabilir ve çanak anteninizi eski haline getirebilirsiniz.

Ağaç, Duvar, Çamaşırlar Sinyal Seviyesini Etkiler Mi?

Çoğu kişinin belli bir süre sonra çanak antenin neden göstermediğini anlamadığını söylediğinde gittiğimiz uzayan ağaç dalları, güllerin, yaprakların, çamaşır ve demir korkulukların bile güçsüz olan sinyal seviyesini tamamen düşürerek görüntünün gitmesine neden olduğunu gördük. Bu yüzden çanak anten kurulumunda ilerleyen zamanlarda ağaç dalları ve güllerin bu gibi sorunları yaratmaması için çanak anten kurulumunuzu buna göre yapmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

20 Yaş Üzeri Araçların Hurdaya Ayrılması
Hurdaya teşvik projesi kapsamında 20 yaş ve üzeri araçların ...
Google Algoritmalarını Geçen SEO Çalışmaları
Her geçen gün gelişen Google algoritmaları sitelerin ön plan...
Çiftlik Traktörü Oyunları Büyük İlgi Gördü
Çiftliklerin vazgeçilmez motorlu aracı elbette traktörlerdir...
Email Kaydolmak için Gereken Bilgiler
Hayatımıza giren teknolojik kavramlardan birisi olan mail se...
Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araba almak isteyenlerin s...
İnstagram Kullanımı Her Geçen Gün Artışta
İnstagram kullanımıyla kullanıcı özellikleriyle yeni bir sos...
En Başarılı Video Eklentileri
Yaşam alanlarımız içerisinde kendimizi mutlu etmek birazda d...
WinRAR Güncellemesi Nasıl Yapılır?
Dünya üzerinde en çok tercih edilen dosya sıkıştırma ve sakl...
Facebook Epin Nedir? Nasıl Alınır?
Facebook oyunları her geçen gün daha eğlenceli bir hal almak...
Güneş Enerjisi Panelleri Yaygınlaşıyor Mu?
Yenilenebilir enerji kaynakları arasın da en önemlisi olan v...
Grafik Tasarım Mesleğini Kimler Yapabilir?
Grafik tasarım kursuna başlamadan önce neden grafik tasarımc...
Analog ve Dijital Devreler Arasındaki Fark Nedir?
Devreler, tıpkı çerezler gibi, birçok farklı aromaya sahip o...
Bilgisayar Eğitimi Almanın Yararları
Bilgisayar eğitimi almak isteyen sayısı her geçen gün artmak...
SSD - HDD Arasındaki Farklar ve SSD Avantajları
SSD Harddiskler ile ilgili bilgi kapasitesi olmayan bilgisay...
OpenVPN Programı ile Bedava İnternet
Akıllı cep telefonlarından bedava internet kullanmak isteyen...