Yumurtadan Daha Fazla Proteine Sahip Bazı Yiyecekler

Sponsorlu Bağlantılar

İnsan vücudunda bulunan kasların yanı sıra hormonlar ve enzimler için bir yapı taşı durumunda olan proteinler Yumurtadan Daha Fazla Proteine Sahip Bazı Yiyeceklersaçların ve tırnakların sağlıklı olmasına, uzamasına, cildin güzel görünmesine de yardımcıdır. Protein çok doyurucudur çünkü sindirimi uzun sürer ve basit karbonhidratların yaptığı gibi kan şekerinde artışa neden olmaz.

Yumurta, iyi bilinen bir protein kaynağıdır. Yumurtalardan proteinin yanı sıra kolin, göz koruyucu antioksidanlar lutein ve zeaksantin gibi önemli besinler de elde edilir. Yumurta düşük kalorilidir ve daha uzun süre tok hissedilmesine ve kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur. Bir büyük yumurta yaklaşık 6.42 gram protein içerir. Ancak yumurta tek iyi protein kaynağı değildir. Yumurtadan başka birçok bitkisel ve hayvansal, iyi protein kaynakları mevcuttur. Tüm et ve balıklar da protein bakımından zengindir. Vejetaryen olan kişiler günlük protein dozunu yumurtadan daha fazla protein içeren bazı bitkisel gıdalarla tamamlayabilir. Gün boyunca protein alımını artırmak için yumurtadan başka diğer sağlıklı yüksek proteinli yiyeceklere de beslenmede yer verilmelidir. Bir yumurtadan daha fazla protein içeren alternatif yiyecek seçenekleri aşağıdadır.
Kinoa

Bu glütensiz tahıl posa bakımından zengindir. Kinoa, kas gelişiminde etkili olan L-arginin ve tüm gerekli amino asitleri içerdiği için “tam protein” kaynağı olarak nitelendirilir yani tüm gerekli amino asitleri sağlar. Bu protein açısından zengin tam tahılın (aslında tahıl değil yenilebilir bir tohumdur) pişmişi, bardak başına 8 gram protein sağlar. Kinoa çabuk pişer, hazırlanması pirinç kadar kolaydır. Tadı oldukça hafif olduğu için salatalara veya tahıl kâselerine eklenebilir. Ayrıca kahvaltılık gevreklere eklenebilir hatta mısır gibi patlatılabilir.

Soya Fasulyesi Yumurtadan Daha Fazla Proteine Sahip Bazı Yiyecekler

Pişmiş soya fasulyesi, bardak başına 28 gram protein sağlar. Çok yönlü bir mutfak bileşeni olan soya, ana yemek ve atıştırmalıklardan salatalara kadar çeşitli yemeklere eklenebilir.
Edamame Fasulyesi

Olgunlaşmamış, bütün halde yeşil soya fasulyesi olan edamame bitki bazlı bir protein kaynağıdır, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm temel amino asitleri sağlar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmaya, enerjiyi artırmaya ve kas yapımına yardımcı olabilecek harika bir magnezyum kaynağıdır. Yarım su bardağı edamame fasulyesinde bulunan protein miktarı 6,6 gramdır ve 83 kalori içerir.

Soya Peyniri (Tofu)

Tofu, çok yönlü, vegan ve vejeteryan bir proteindir. Tofunun yumuşak olan çeşidi smoothie’ler için harikadır ve sert olanı tavada az yağda kızartılabilir ve çorbalara eklenir.

Çedar Peyniri

Peynir, doymuş yağ ve sodyum açısından zengin olduğu için kötü bir şöhrete sahiptir ancak aslında düşünülenden daha sağlıklı olduğu ortaya çıkmıştır. Kendi başına bir atıştırmalıktır. Çedar peynirinin yaklaşık 30 gramında bulunan protein 7 gramdan daha fazladır, ayrıca kalsiyum, çinko, fosfor, A ve B12 vitaminleri gibi diğer besinlerle yüklüdür. Porsiyonlar küçük tutulmalı veya yağı daha az olan bir versiyon seçilmelidir çünkü süt ürünlerindeki yağlar kalp sağlığına uygun tipte değildir. Peynirin tuzu da yüksek olabilir.

Siyah Fasulye

Yarım bardak siyah fasulyedeki protein miktarı 8 gramdır. Siyah fasulye veya herhangi bir fasulye harika bir protein kaynağıdır. Fasulye aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır ve çoğu insan yeterince lif yemediği için, daha fazla fasulye yemeye başlamak lif almanın iyi bir yolu olabilir. Hareket halindeyken protein almak için kuru kavrulmuş nohut denenebilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Tesettür Nedir? Abdest Nasıl Alınır?
Tesettür nedir? Tesettürün hayatımızdaki yeri nedir sorusu g...
Sudaki Kireç Nasıl Arıtılabilir?
Hayatımızın vazgeçilmezi ve en önemli kaynaklarından biri ol...
Çekim Yasası Nedir?
Cazibe, zihnin düşüncelerimizdeki gerçekliği değiştirme yete...
Tüp Bebek Uygulamasında Yaş Sınırı Nedir?
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval ...
Yiyecek Seçimi Konusunda Yararlı Bilgiler
Laboratuvar çalışmaları, tam bir geçmişe ve fiziksel muayene...
Çözüm Odaklı Çilingir Hizmetleri
Çilingir hizmeti kilit sistemleri üzerinden yapılacak olan m...
Yazın Neden Dolu Yağar?
Kış aylarında kar yağmadığı yıllarda bir nebzede olsa içimiz...
Fotoperiyodizmin Bitkiler ve Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
Fotoperiyodizm, bitki ve hayvanların gece ve gündüz uzunluğu...
Erkekleri Ele Veren Vücut Hareketleri
Erkeklerin günlük hayatta yaptıklarıyla ilgili birçok konuda...
Kaya Tuzundan Rafine Tuz Nasıl Elde Edilir?
Kaya tuzundan rafine tuz nasıl elde edilir, isimli konumuzda...
Ramazanda Et Fiyatları Ne Olacak?
Her yıl Ramazan ayında meyve, sebze, et vb. tüm gıdalarda fi...
Burçların Hiç Bilmediğiniz Özellikleri
Burçların ilginç özelliklerini öğrenin!;Yüksek Topuklar ekib...
Pudra ile Kızarıklık ve Sivilceleri Yok Etme
Epilasyonun ardından cildinizde kızarıklık ve sivilcelenme b...
Sosyal Ağlarda Sosyal Stresin Psikoimmünolojisi
İnsan sosyal ilişkileri bazen ciddi çatışmaların kaynağı ola...
Maya Maskesi Sivilceleri Geçirir Mi?
Cilt sorunları arasında sıklıkla karşımıza çıkan sivilce sor...