Altın Fiyatları Ne Olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Altın için 2014 yılı netleşmeye başladı. Ekonomik tahminler sonucunda altın fiyatları için 2014 yılının zor bir yıl olacağı tahminleri yapılıyor. Öngörülen % 10-15 kadar bazı fiyat düşüşlerinin bu yıl içinde geleceği düşünülüyor. Bu tahmin çoğunlukla altın fiyatlarının gel git yapacağı bir yıl olacağı tahmin ediliyor.

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Eder mi?

2013 altın fiyatları yıl başında 1600$ Ons üzerinde bir fiyattı. 2014 başında ise altın fiyatları aşağı ivmesine devam ederek 1.200$ Onsa gelerek tam yol düştü. Bu altın fiyatları 2014 yılında da yavaş yavaş azalmaya devam edecek, ancak dikkate alınması gereken bir dizi faktör olduğunu tahmin etmek ise zor olmayacaktır.

Fiziksel Altın Talep her zamankinden daha yüksektir. İlginç bir şekilde fiziksel altına olan gerçek talep artmaktadır. Özellikle Çin, fiziki altın için büyük miktarlarda alım olmuştur. Fiziki altın talebi artıyorsa, neden yeryüzünde altın fiyatları tek bir yıl üzerinde 400$ düştü? Çünkü, aslında altın arzı bu yıl önemli ölçüde artmadı. İşte bu hikaye daha var olması gerektiği anlamına gelir.

Fiziksel altına talep ve fiyat azalmasındaki bu artış, ekonomiden altın pazara gitti spekülasyona dayalı olduğuna inanıyoruz. Spekülatörler altın fiyatı artırmak istedikleri açık şekilde görülüyor. 2014 yılında spekülatifler altında kaybedenlere para iadesi yapabilir. Yani, altın fiyatları zaman zaman artış gsöterebilir.

Fiziksel altın almak yerine kağıt varlık almak yani bankalardan yada aracı kurumlardan sanal altın almak, altın fiyatları üzerinde spekülatif oyunların artmasına neden oluyor. Çünkü, bu şekilde alınan altını yönlendirmek kolay oluyor ve fiziksel altına talep azaldığı için fiyatlar eskisi gibi artmıyor.

Ne zaman Spekülatif Para Biter?

Ben 2014 yılında altın fiyatları için bir numaralı soru olduğuna inanıyorum. “Ne zaman Spekülatif Para Biter?” Altın fiyatları spekülasyonlar nedeniyle bir kaya gibi düştü. Fakat çabuk para tamamen gemiyi terk etti gibi görünüyor.

2014 yılının ilk yarısında 1200 dolardan aşağı altın fiyatlarında bir düşüş yaşandı. Yılın ikinci yarısında geri altın fiyatı kısa bir ralli gösterdi ama yine 1200 dolar civarında düşmüştür. Altın piyasasında nispeten hızlı değişiklikler önemli ölçüde azaltılması iyi bir işaret değildir.

Altınla ilgilenen pazarın büyük bir yüzdesi altın satın alım/satımı ile hızlı kazançlar elde etmeyi planlıyor. Altın hala dünyanın en güçlü pazarlarından birine sahiptir. Bunun arkasında binlerce yıl vardır. Fiziki altın talebinin çok piyasalardaki belirsizlikler geliyor. Enflasyon ve hükümet endişeler fiziksel altın acele neden oluyor.

Altın fiyatlarında önemli bir düzelme beklemek için hiçbir makul sebep yoktur. Büyük bir ekonomik kargaşa, gelecek yılın sonuna kadar altınları fiyat önemli bir artış beklemek küçük bir sebep vardır. Şu anda altın fiyatı spekülasyon için çok az neden var. Yinede ufak iniş çıkışlar kazanç için değerlendirilebilir.

Şimdi Altın Almak Doğru Olur mu?

Altın fiyatları önümüzdeki yıla kadar böyle gidecek. Ama altın için uzun vadeli beklentiler yerine kısa vade yükselişler bekliyorsanız altın almak için uygun zaman değildir. Altın için fiziksel talep hala çok büyük. Yani satın almak için adil bir fiyat alıyoruz demektir . Senspekülatif para çok fiyatını yukarı çekti ki endişelenmenize gerek yok.

2014 yılı için altın dünyada birçok büyük yönetimlerde mali tulum ve tepeleme ile kısa bir kayalık yıl olabileceğini bekliyoruz. Fiyat hala oldukça adil görünüyor. Orada altın dışında spekülatif kazançları için fırsat bol. Ama şimdi altın kullanarak, uzun vadeli mali stratejisi bakıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Dolar Fiyatını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Çağımızda yatırım yapmayı düşünüpte dövizle ilgilenmeyen ner...
Vergi Borcu Ödemeleri Nasıl Yapılır?
Vergi borcu her yurttaşın sorumluluğu altında bir işlem türü...
Paypal Nedir? Nasıl Kullanılır?
Paypal Nedir? Paypal çevrimiçi şeklinde sarfedilen para tran...
Hangi Yatırım Aracı Enflasyona Yenik Düşürmez
Az çok birikimi olan herkesin derdi elindeki paranın değerin...
3600 Gün ile Emeklilik Mümkün Mü?
Emeklilik için belli bir yaşı geçmesine rağmen prim sayısı o...
Uygun Faizli Konut Kredisi
Son yıllarda konut kredisi faizlerinde meydana gelen yüksek ...
Kripto Para Takası Nasıl Yapılır?
Bir kullanıcının tam kişisel verileri sağlamadan, dijital va...
Marka Nedir? Nasıl Oluşturulur?
Dünya da bulunan tüm ürünlerin birer isimleri bulunmaktadır....
Güvenilir Sanal Para ve Ödeme Sistemleri Nelerdir?
Paykasa kart sistemi tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya ...
Gram Altın Fiyat Nasıl Hesaplanır?
Altın alım satımı yapmayı düşünen, düğün için altın biriktir...
Borsada Nasıl Kazanılır?
Altın, faiz ve Dolar ile Euro'nun yerini artık yavaş yavaş b...
Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilir?
Hayatlarımızı daha kolay bir hale getirmek için çoğu kazan k...
Paranın Gerçekliğini Anlama Yöntemleri
Günümüzde çok yaygın hale gelmiş bulunmakta ve hatta bazı ki...
Emeklilik Sorgulama Sistemi ve Emeklilik Tarihi
Emekli olmak için bin bir türlü zorluktan geçip daha sonra p...
Hisse Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Hisse senetleri, yatırımcılar arasında popüler bir yatırım a...