Avrupa Merkez Bankası’nın Kararlarını Zorlaştırabilir
Siyasi Riskler ve Güçlü Enflasyon Avrupa Merkez Bankası’nın Kararlarını Zorlaştırabilir
Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Avrupa Birliğini kurtarma harekatı düşük tempo ile devam ederken, ileriye dönük parasal gevşeme programının uygun seviyelerini belirlemekte zorlanıldığı görülüyor. Enflasyon, özellikle uyarıcı seviyesinin gerekenden daha güçlü göründüğü Almanya’da beklenenden daha iyi gelmiştir. Draghi, AMB’nin para politikası duruşunu Fransa, Almanya ve Hollanda’daki kilit seçimlerin aşamalarını belirleyen 2017 sonuna kadar doğruladı.
2016’daki istihdam gelişmeleri beklenenden daha iyi ve Almanya dahil olmak üzere bazı pazarlar giderek daha sıkılaşmış ve daha güçlü, ücretlerin yükselmeye başlaması ise sadece zaman meselesi gibi görünüyor. Özellikle ücret artışında bir artış olmadığı için enflasyonun yükselmesi reel harcanabilir gelirde bir düşüş anlamına gelecek ve bu da sendikalara talep artışına neden olacaktır. Enflasyonun 2018’de AB’de% 1.5’e ulaşması beklenmekte ve hala ECB’nin fiyat istikrarı altındaki tanımının altında ancak % 2’ye yakın olması beklenmektedir, diğer taraftan Almanya gibi çekirdek ülkelerdeki yukarı yönlü enflasyon üzerindeki aşırı risklere ilişkin bazı tehditler bulunmaktadır.
Hizmet PMI rakamları 53.1’den 53.7 seviyesine yükselirken, Kasım ayında 53.9 olan üretim önergesi 54.9 seviyesinde doğrulandıktan sonra bileşik PMI 54.4’e yükseldi ve beklentiler dahilinde gelişti. Böylece, 2016 yılı, 2011’den bu yana en yüksek seviyede PMI verilerinin olduğu yıl olarak, Euro bölgesi ekonomisi için yüksek bir seviyede açıklandı. Alman hizmetleri okunduğunda belirgin bir revizyon görülürken, İtalyan ve İspanyol hizmet rakamları beklenenden biraz daha zayıflamıştı. Bileşik PMI’lar ise Euro Bölgesinin dört büyüğü için 50 seviyesinin üzerinde kalırken geniş tabanlı toparlanmanın teyit edildiği belirtildi.
Gerçek veriler ancak Ekim ayına kadar mevcut ancak Alman imalat siparişleri ve yılın son çeyreğine ilişkin güven göstergelerinde bir artış olması, 3. Çeyrekte yavaşlayan GSYİH büyümesinin 4. çeyrekte iyileşme gösterdiğini doğruluyor gibi görünüyor. Genel büyümenin, çeyrek boyunca tekrar % 0.4’e çıkması muhtemel ve gelecek yılın görünümü olumlu. Aynı zamanda enflasyon yükseldikçe ve başlık oranları Avrupa Birliği’nin fiyat istikrarı için üst sınırının altında kaldığı sürece Kasım ayında üretici fiyat enflasyonundaki keskin ivme, sadece petrol fiyatlarındaki olumsuz baz etkilerinin düşmesinin etkisi ile değil aynı zamanda bir deflasyonist spiral ve ikinci tur etkilerinin gerçek bir riski bulunmadığını belirtir nitelikteydi.
Almanya, Euro bölgesi geri kalanı gibi Brexit tartışmalarının başlaması ve sonbaharda piyasa katılımcıları için odak noktası olacak ve genel seçimler dahil politik riskler yaşayacak. Mülteci krizi ve popülist AfD için artan destek, dalgalanma yaratabilir. Partinin, Almanya’nın çok partili sisteminde kurulan bir sonraki hükümetin parçası olması pek muhtemel değil, ana akım partilerin ABD ve Birleşik Krallık’taki sonuçlara göre AfD’nin temalarını bir miktarını alması muhtemel görünüyor.
Sponsorlu BağlantılarVeraset ilamı anlamına da gelen mirasçılık belgesi merhum ol...
Yeni çıkan emeklilik yasası sonrası çalışan kesim sigortasın...
Altın fiyatları tekrar düşüşe geçti. Geçtiğimiz haftalarda A...
Altın, faiz ve Dolar ile Euro'nun yerini artık yavaş yavaş b...
Çağımızda yatırım yapmayı düşünüpte dövizle ilgilenmeyen ner...
Emekli olmak için bin bir türlü zorluktan geçip daha sonra p...
Büyükçekmece Belediyesi, ruhsatsız faaliyet gösterdiği ve ya...
Son yıllarda konut kredisi faizlerinde meydana gelen yüksek ...
Hisse senetleri, yatırımcılar arasında popüler bir yatırım a...
Emeklilik için belli bir yaşı geçmesine rağmen prim sayısı o...
IBAN numarası, bankalar tarafından her müşteriye verilen öze...
Ramazan ayının yaklaşmasıyla Ramazan ayında oldukça fazla tü...
Dünya da bulunan tüm ürünlerin birer isimleri bulunmaktadır....
Yakın bir süre önce tamamen ekonomi ve finans sisteminin etk...
Bir kullanıcının tam kişisel verileri sağlamadan, dijital va...