Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Birçok hastalığın tedavisinde ve özellikle mikropların temizlenmesi açısından uzman doktorlar tarafından reçete ile verilen antibiyotik kullanımları, eczanelerden kişisel olarak antibiyotik alanların sayısının artmasıyla kullanımıda oldukça arttı. Antibiyotiklerin yararlarının yanı sıra birçok yan etkileride tabi ki bulunmaktadır. Doktorlar bu yüzden mümkün olduğunca az antibiyotik kullanılmasını tavsiye etmekte ve antibiyotiklerin son çağre olarak kullanılmasını önermektedir.
Antibiyotik Kullanmak Doğru mu?
Antibiyotik kullanımlarında uyku, miğde bulantısı, baş ağrısı gibi yan etkilerden yakınılabilmektedir. Bunların yanı sıra alerjik reaksiyonlarda görülebilmektedir. Öncelikle antibiyotik kullanımı doktor tavsiyesi dışında yapmamakta fayda görülmektedir. Üst solunum yolu, alt solunum yolu vb. sorunlar çok çeşitli antibiyotikler kullanılabilmektedir.
Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Antibiyotik kullanımında mide bulantısı görülebilmektedir. Genellikle birçok antibiyotik tok karnına alınmaktadır. Aksi halde miğdenin delinmesi vb. sorunlara neden olabilmektedir. Bunun dışında antibiyotik kullanan kişilerde çok az bir miğde bulantısı yaşabilmektedir. Fakat, bu aşırı ve uzun süredir devam eden bir miğde bulantısı ise doktorunuza başvurmalısınız. İshal, iştahsızlık ve miğde bulantısı bir arada varsa ve bu antibiyotik kullanımının ardından oluşmuşsa yine doktorunuza başvurmalısınız. Ancak, söylediğimiz gibi miğde bulantısı hafifse ve uzun süredir yoksa korkulacak bir durumda yok demektir.
Antibiyotik Öneriliyor mu?
Uzman hekimler antibiyotik kullanımını tavsiye etmiyor. Aslında doktorlar çaresiz kalmadıkça hiçbir ilacı önermiyor. Mümkün oldukça hastalıkların doğru beslenme ve istirahat ile geçirilmesi gerektiğini savunuyor. Günümüzde malesef bademcik ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi tüm hastalıklarda antibiyotikler eczanelerde reçetesiz olarak satın alınarak kullanılmaktadır. Antibiyotik kullanımı reçetesiz olarak kullanıldığında farklı sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır. Ayrıca antibiyotiklerin aşırı kullanılması durumunda vücutta bağışıklık kazanması nedeniyle artık mikroplara karşı etkisini yitirmeye başladığıda görülmüştür.
Sponsorlu BağlantılarGlikoz vücut için önemli bir yakıt kaynağıdır. Tip 2 diyabet...
Bölgesel incelme artık bakımlı kişilerin en büyük soruları h...
Omuz darbe sendromu, omuzdaki kas, tendon ve bağ dokularının...
Bir hastane oldukça kapanıyor. Taksim İlkyardım Eğitim ve Ar...
Temizliğin insan bedeni ve insan ruhu için önemli olduğu ger...
Sindirim sistemi, yiyecekleri sindirmek için yemekten sonra ...
Zaman zaman derinin kabuk tuttuktan sonra veya darbelere mar...
Hamilelik döneminde alınan kilolar, vücutta meydana gelen ça...
Tüm bayanlar olarak kullandığımız kozmetik ürünleri ve yaptı...
Saçkıran, belirtilerini hemen göstermeyen ve yavaş yavaş saç...
Morarma ya da çürük kanın kan damarlarından cilt dokuları iç...
Bulaşık makinesi almaya karar verdiyseniz yada eski bulaşık ...
Hamilelikte bacak ağrısı anne adaylarını bu süreçte zorlayan...
Kış aylarının hastalıkla dolu yüzünü gördüğümüz şu günlerde ...
Anne olmak, oldukça büyüleyici olduğu kadar başlarda zor geç...