Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Birçok hastalığın tedavisinde ve özellikle mikropların temizlenmesi açısından uzman doktorlar tarafından reçete ile verilen antibiyotik kullanımları, eczanelerden kişisel olarak antibiyotik alanların sayısının artmasıyla kullanımıda oldukça arttı. Antibiyotiklerin yararlarının yanı sıra birçok yan etkileride tabi ki bulunmaktadır. Doktorlar bu yüzden mümkün olduğunca az antibiyotik kullanılmasını tavsiye etmekte ve antibiyotiklerin son çağre olarak kullanılmasını önermektedir.
Antibiyotik Kullanmak Doğru mu?
Antibiyotik kullanımlarında uyku, miğde bulantısı, baş ağrısı gibi yan etkilerden yakınılabilmektedir. Bunların yanı sıra alerjik reaksiyonlarda görülebilmektedir. Öncelikle antibiyotik kullanımı doktor tavsiyesi dışında yapmamakta fayda görülmektedir. Üst solunum yolu, alt solunum yolu vb. sorunlar çok çeşitli antibiyotikler kullanılabilmektedir.
Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Antibiyotik kullanımında mide bulantısı görülebilmektedir. Genellikle birçok antibiyotik tok karnına alınmaktadır. Aksi halde miğdenin delinmesi vb. sorunlara neden olabilmektedir. Bunun dışında antibiyotik kullanan kişilerde çok az bir miğde bulantısı yaşabilmektedir. Fakat, bu aşırı ve uzun süredir devam eden bir miğde bulantısı ise doktorunuza başvurmalısınız. İshal, iştahsızlık ve miğde bulantısı bir arada varsa ve bu antibiyotik kullanımının ardından oluşmuşsa yine doktorunuza başvurmalısınız. Ancak, söylediğimiz gibi miğde bulantısı hafifse ve uzun süredir yoksa korkulacak bir durumda yok demektir.
Antibiyotik Öneriliyor mu?
Uzman hekimler antibiyotik kullanımını tavsiye etmiyor. Aslında doktorlar çaresiz kalmadıkça hiçbir ilacı önermiyor. Mümkün oldukça hastalıkların doğru beslenme ve istirahat ile geçirilmesi gerektiğini savunuyor. Günümüzde malesef bademcik ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi tüm hastalıklarda antibiyotikler eczanelerde reçetesiz olarak satın alınarak kullanılmaktadır. Antibiyotik kullanımı reçetesiz olarak kullanıldığında farklı sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır. Ayrıca antibiyotiklerin aşırı kullanılması durumunda vücutta bağışıklık kazanması nedeniyle artık mikroplara karşı etkisini yitirmeye başladığıda görülmüştür.
Sponsorlu BağlantılarKökbağırsak üzerinde bulunan Apandisit’in iltihaplanması has...
Sincan diş sağlıklı hizmet için var olan Alyadent özel diş k...
Çil nadirende olsa toplumumuzda görülen bir durumdur. Çilli ...
Migren Nedir? Çok uzun yıllar önceye ortaya çıkan ve şu a...
Her insan mutlaka birkez "Acaba zehirlendim mi?" sorusunu ke...
Yoğurt ve Karbonat Maskesi Pek çok televizyon programında...
Bölgesel incelme artık bakımlı kişilerin en büyük soruları h...
Rahim ağzı kanseri rahmin alt kısmındaki hücrelerde gelişen ...
Günümüzde ağrılar, sızılar ve daha pek çok farklı kronik ağr...
Askorbik asit, yani daha çok bilinen adıyla C vitamini, çok ...
GDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Göz seyirmesi hayatın herhangi bir döneminde karşılaşabilece...
Hasarlı veya hassas bir dişle soğuk bir şeyi ısırmak, özelli...
Aslına baktığımızda panik atak, hayatta kalma iç güdümüzün b...
Son dönemde hormonlu yiyeceklerin zararlarından korunmak, sa...