Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Bulunur?
Ev, bahçe, iş yeri yada herhangi bir alanda bulunan beton yapılardan su kaçakları ve su sızıntıları gelebilmektedir. Bir betondan su sızıntısını gidermek en zor olaylardan biridir. Bu konuda alınabilecek önlemler hem kısıtlıdır hemde zahmetlidir. Genellikle su sızıntısı olan duvara alçı yapılarak ya da betonu genişletilerek su sızıntısının engelleneceği hatasına kapılınır. Fakat bu tamamen yanlış bir düşünce ve metoddur.
Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Durdurulur?
Duvardaki su kaçağının bir çok farklı şekli olabilmektedir. Bunlardan birincisi arkası toprak olan beton duvarlardır. Zamanla bu duvarlarda mutlaka su sızıntısı olur. Bu yüzden ev ya da bahçe duvarlarınızın toprakla bütünleşik olmamasına dikkat etmelisiniz. Yağmur yağdığında toprakta birikerek aşağı yönlü yol aramaya başlayan su yönünü bulamayarak duvara kadar gelebilir. Duvarla bütünleştiğinde ise zamanla elekten geçer gibi duvar içerisine girerek sızıntıya neden olabilir. Bu gayet doğal bir olaydır. Çünkü su sürekli yolunu arayan ve yolunu bulan bir yapıya sahiptir.
Su Kaçağı Nasıl Geçer?
Sıvıyı engellemek her bu durumda mümkün değildir. Duvardkai su sızıntısına sebebiyet veren asıl neden ise toprağın yaptığı rütübettir. Çünkü toprak suyla birleştiğinde kapalı bir ortam olduğundan duvarın zamanla rütübetlenerek deforme olmasına neden olmaktadır. Buda su sızıntısı ihtimalini arttırmaktadır. Toprakla bütünleşik bir duvardan su kaçağı bulunuyorsa yani su sızın yapıyorsa, çözüm olarak duvar ve toprağı birbirinden ayırmaktan başka çağreniz bulunmuyor. Bazı durumlarda bunu yapmanız imkansız olabilir. Bu gibi durumda yapılacak olan yeni bir duvar hazırlamak. Eski duvarla arasında 20 cm kadar boşluk bırakın. Sızan suyu ise duvar dibine ufak bir oluk yaparak dışarı akmasını sağlayın. Yada bir boru yardımıyla kanala akmasını sağlayabilirsiniz. Yeni duvarı ördükten sonra toprakla bütünleşik olan duvarınızdan artık su sızıntısı olmayacaktır. Ama yinede en iyi yöntem rütübeti önlemek için toprakla duvarı birbirinden ayırmaktır.
Duvardaki Su Sızıntı Neden Olur?
Su sızıntısının bir başka şeklide patlamış su borularından gelen su sızıntısıdır. Bir borudan sürekli su geliyorsa ve duvar bunu bir sonra içeri sızdırmaya başlayacaktır. Çünkü su biriktikçe tazik artacak ve su kaçağı dediğimiz olay gerçekleşecektir. Duvardaki su sızıntısını gidermek için yapılabilecek tek şey suyun yolunu kesmek ya da patlamış olan boruyu bulmaktır.
Duvardaki Su Sızıntısı Nasıl Geçer?
Duvardaki su sızıntısınn olduğu en önemli noktalar ise tavanlardır. Tavanı düz betondan meydana gelen evlerde su sızıntısı olması doğaldır. Bunun gerçekleşmemesi için çatı olarak kullanılan betonun eğimini bir noktaya toplayarak bir boru yardımıyla suyun dışarı atılmasına yardımcı olunmalıdır. Eğer beton çatı düz değilse ve çatıda su birikintisi oluşuyorsa zamanla su akar yolunu bulur misali ev içerisine sızıntılar oluşacaktır. Çimento ve kum ile güzel bir harç hazırlayarak beton üzerine dökün. Eğimi tek bir noktaya toplayın ki yağmur yağdığında su tek bir noktaya aksın. Böylelikle ilgili noktada suyun boru yardımıyla dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz.
Sponsorlu BağlantılarBir balayında bir çift için yaz ayları mükemmel bir zamandır...
Bayanların güzelliklerine güzellik katan saçlarına ekstra ba...
Genç ve güzel kalabilmek kadın erkek herkesin en büyük tutku...
Kıbrıs turları tatilcilere sunduğu tatil fırsatı ile memnuni...
İnsan sosyal ilişkileri bazen ciddi çatışmaların kaynağı ola...
Kızları etkilemenin birçok yolu vardır. Kızlar ve erkekler a...
Geçtiğimiz aylarda doğalgaza yapılan zamlar hiç kimsenin ilg...
2019 yılında herkes tarafından merak konusu olan 2019 tatill...
Gürültü insan sağlığını bozan kirliliklerin başında gelir. Ö...
Eski bir çin hayat tipi bulunan Feng Shui ile ilgili detaylı...
Cazibe, zihnin düşüncelerimizdeki gerçekliği değiştirme yete...
Buzullarda bulunan buz kütleleri inanılmaz büyük öneme sahip...
Bu gezegendeki her canlı organizmanın düzgün çalışması için ...
Elbette adeta bebek gibi bir cilde sahip olmak hepimizin ist...
Doğal yollar ile saç telleri nasıl kalınlaştırılır? Ayrıca b...