Borsada Para Kazanmak 2017

Sponsorlu Bağlantılar

2017 yılları borsada para kazanmanın en makul olduğu yıllar oldu. Bu yıl altından çıkan yatırımcı piyasada risklerin azalması ve hisse senetlerine yatırımın yapılması için iyi bir ortamın oluşması borsaya giren kişi sayısınıda arttırdı. Peki, borsada para kazanmak için neler yapılmalı? Borsada doğru kağıtlara oynamak ve doğru zaman borsaya girip doğru zamandan çıkmak için neler yapılmalıdır. kanalbilgi.net Kısa vadede ve uzan vadede borsadan nasıl para kazanılır? Tüm bu sorulara bir nebzede olsa cevap bulabilmeniz için hazırladığımız makalemizde sizde borsada başarılı bir yatırımcı olabilir ve en azından acemiliği sonlandırarak bir üst kademeye geçebilirsiniz.

Borsaya Ne Zaman Girilmelidir?

BiST’ baktığımız şu anda borsaya girilebilmek adına doğru zaman olabilir. Özellikle küresel anlamda gelen olumlu veriler ve Türkiye’nin ekonomi açısından olumlu düzeyde olması BIST’e yatırım yapmak için en iyi senaryoyu oluşturuyor. Borsaya ne zaman girilmelidir? sorusunun cevabını vermek gerekirse, küresel anlamda dünyanın büyük ekonomileri, ülkenin siyasi ve ekonomik durumuda oldukça önemlidir. Borsanın dipte olduğu ve yükselmeye başladığı noktada hisse senetleri almak için uygun zamanlardır.

Hisse Senetleri Ne Zaman Alınmalı?

Hisse senetleri için endex takip edilebilir. Şu anda baktığımızda BIST 85.100 lerde gözüküyor. Bu BIST için son zamanların en yükseği olarak görülebilir. Ancak, daha önce 85.000 seviyesine gelerek sonrasnda 84 bin ve 82 bin seviyelerine gerileyen BIST’in kısa vadede zirve noktası 86.000 olduğu görülüyor. Bu seviye aşılabilir. Ancak, 85.000 ‘de endex bazlı alım yapılması çokta uygun olmayabilir. Çünkü, zirve yapan borsa heran kar satışları ile düşüşe geçebilir. Borsa yükseldi diye tüm hisse senetlerinin yükseleceği anlamına gelmez. Aynı zamanda borsa düşerken yükselen hisse senetleride olacaktır. Bu yüzden endex bazlı olmayacaksa alınan hisselerin güvenilir ve gelecekte umut veren hisseler olması gerekiyor. www.kanalbilgi.com Hisse alırken hisse fiyatının mümkün olduğunca düşük olması gerekir. Örnek vermek gerekirse, 2 tl olan bir hisse son 1 haftada 5 tl olduğunda o hisseyi almak mantıklı olmayabilir. Kaçırılan fırsatlara üzülmek yerine yeni fırsatlar aramak borsada her zaman daha önemlidir. Ayrıca kendinize kısa vadede kar elde edebileceğiniz kağıtlar belirleyerek bu kağıtları alış fiyatı uygun olduğunca alarak kısa vadede kar elde edebilirsiniz. Temettü dağıtacak hisse senetleride yine borsanın en çok tercih edilen ve yükselme ihtimali yüksek olan ancak yükselmese bile düşmeyen hisseler olarak bilinmektedir. Ayrıca kar payı dağıtmayan şirketlere her zaman temkinli yaklaşmakta fayda var. Son olarak portfoyünüzü oluştururken kesinlikle tek bir hisseye yatırım yapmamalı ve bölerek riskleri dağıtmakta fayda bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Ettehiyyatu Duası Okunuşu ve Anlamı
Miraç'ta ulu Tanrı'ın Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile...
Yalnızlıktan Yakınan Bir Yazar Fournier
Jean-Louis Fournier’in ‘Tek Yalnız Ben Değilim’i, çok sevdiğ...
Türkiye'de Gezip Görülesi Yerler
Gezmek bilmek demektir ve bu süreç ilk adımı atmadan önce ba...
Çeşme Kiralık Yazlık ve Oteller
İzmir ilinin batısında yer alan deniz seviyesinden 5 metre y...
Yumurta Akının Yararları Nelerdir?
Anne sütünden sonra en yararlı besinlerden biri olan yumurta...
Yaşamınızı Kolaylaştırabilecek Pratik Bilgiler
Evinize misafir davet ettiğinizde çayın yanında hangi tatlıy...
Sarımsak Yutmanın Faydaları
Sarımsak Yutmak Faydalı mıdır? Sarımsak tüketmenin ne kad...
Muhtarın Görevleri Nelerdir?
Her muhtarın yerine getirmesi gereken belli başlı görevler b...
Mitoz Bölünme Nedir? Evreleri Nelerdir?
Mitoz bölünme ve Mitoz bölünme evreleri ile ilgili kısa bir ...
Aşkın Bitmemesi için Neler Yapılmalıdır?
Günümüzde çok kolay biten aşkların, ilişkilerin nasıl daha u...
Hangi Kan Grupları Birbirine Kan Verebilir
Hangi kan kümeleri birbirine kan verebilir, hangi kümeler bi...
Barutu Kim Ne Zaman Buldu
Barut'un buluşı, barutu ilk kim buldu ve ne vakit buldu? sor...
İsme Uygun İmza - Harfine Göre İmza Atma
İmza kişinin benliğini kağıt üzerinde yansıtan bir onay biçi...
Dolu nedir? Nasıl Oluşur?
Dolu Nedir? Dolu kimi zaman tehlikelere yol açan, kimiler...
İmza Çeşitleri
İmza atma teknikleri doğru şekilde uygulanarak güzel ve başa...