Yaşam Süresi Yönetimi ile Hastalıkların Tedavisi Aynı Şey midir?

Sponsorlu Bağlantılar

Yaşam süresi yönetimi, kişinin yaşamını sürdürme prosedürü olarak anlaşılması gereken bir süreçtir. İlaç, sürecin bir parçasıdır ve reçete yönetimi zorunludur. Yani özetle bunlar yaşam süresi yönetiminin bir bileşenidir. Nadir durumlarda, ilaçların bir kürleme sürecinin (LSM) merkezi parçası olduğuna şahit olunur. Tedavi ile yaşam süresi yönetimi arasında bir ayrım vardır: Tedavi, doktor bir hastaya ilaç verdiğinde sona erer ve iyileşme, semptomların tamamen azaldığı veya tamamen ortadan kalktığı andan itibaren başlar. Yaşam süresi yönetimi, mağdurun bedendeki değişikliklere ve hastanın psikolojik stabilitesine uyum sağlama sürecine tabi tutulduğu iki yönlü bir trafik sistemindedir.
Yaşam süresi yönetimi sürecinde reçetelerin devam etmekte olduğundan emin olmak çok önemlidir. Tedavi, hastaların diyabette olduğu gibi durumlarının uzamasından kaçınmasına yardımcı olmayı gerektirir. Uygun diyetler ve insülin kontrolü yoluyla tersine çevrilmesine yöneliktir. Hastaya durumu kontrol etme ve önleme ihtiyacı sürekli olarak hatırlatılmazsa, diyabetin tersine dönme nedenini göremez. İlaç, süreçlerin bir parçası olmalı, ancak hastaların psikolojik ve duygusal sağlık durumları yaşam boyu yönetim süreci veya programları aracılığıyla artırılmalıdır.

Belirli bir yer veya tesis ile sınırlı değildir; hastanın kendini rahat hissettiği her yerde yapılmalıdır. Bazıları tedaviden sonra hastanede kalmak istemeyebilir. Tedavinin devam etmesi için eve geri dönmeleri gerekebilir. Bu durumda, duygusal iyilik hastaya ve bakıcılara garanti edilir. Yaşam süresi yönetimi iyidir ve hastanın rahat olduğu bir yerde yapılması önerilir. Aslında, Dünya Sağlık Örgütü, yirminci yüzyılda erken ölümlere yol açan şeyin, ilaç eksikliği veya hatta yanlış teşhis değil, hastalara durumlarından tamamen kurtulmaları için özen ve ilgi gösterecek tesislerin olmaması olduğunu belirtmiştir. Bu durumda, yaşam süresi yönetiminin ilaç ve tanıdan sonraki ikinci süreç olması gerektiğini önermektedir.

Yaşam Süresi Yönetimi ile Hastalıkların Tedavisi Aynı Şey midir?

Sağlık çalışanları, hastalarının yaşam sürelerini hastanede veya uzakta yönetme konusunda iyilik halinin değerlerine ve ihtiyaçlarına dayalı tavsiyelerde bulunabilmeli ve fikirlerini verebilmelidir. Ancak yakın geçmişte, sağlık çalışanlarının çoğunun ilaç tedavisinden sonra süreci sona erdirdiği kanıtlanmıştır. Bu eksikliğin nedenleri, hasta sayısı ve genel olarak sağlık krizine yol açan doktor sayısına göre gösterilmiştir. Normal tıbbi süreç ve teşhis dışında, danışmanlık bakıcılar tarafından vurgulanmalıdır. Bu, hastalarla güçlü bir bağ ve bağlantı oluşturur ve gün geçtikçe güçlenme kabiliyetini hissettirir ve sonuç olarak, hastaların yaşam süreleri genel olarak uzatılabilir, dolayısıyla yaşam süresi yönetimi sürecinin amacı budur.

Yaşam süresi yönetimi sürecine dahil edilmesi gereken prosedürlerden bazıları, bir hastanın esneme ve koşma gibi güçlü faaliyetlere kendini dahil edemediği durumlarda egzersizler içerir. Spor salonunda kas aktivitesini artırmak için ekipman ve hatta sinir germe ve testi için sandalye tabanı bulunmalıdır. Diğer bazı gelişmiş ülkelerde, hem hastalar hem de yaşlılar için bakım kurumları başlattılar. Bu, özellikle gerekli mevzuatın eşlik etmesi halinde ölüm oranlarının düşürülmesi açısından önemlidir. İyi bir gelişme, zayıflara yardımcı olan yapay ekipmanların ortaya çıkmasıdır.

Yaşam süresi yönetimi sürecinde, müşterilere iyileştirmelere dayalı olarak tavsiyelerde bulunulması da zorunludur. Müşterinin vücudunun sürece karşı tepkisi üzerine bir rapor hazırlanmalıdır, öyle ki neyden kaçınılması ve neyin kaçınılmaması gerektiğini içermelidir; bu durumda, belirli bir süre sonra yaşam süresi eklenecektir. Bakıcılar, durumun önlenmesi ve tersine çevrilmesi ile ilgili olarak hastaların koşullarının nasıl olduğu konusunda geri bildirimde bulunmalıdır. Olumlu geribildirim vermek çok önemlidir çünkü bu, hastaların ruh hallerini ve duygularını dengeler. Daha önce de belirtildiği gibi yaşam süresi yönetimi, her bireyin sağlık ve tanı ile ilgili bilgileri zamanında almasını ve böylece bilgileri önlemeye dayandırabilmelerini sağlamaktır. Yaşam Süresi Yönetimi ile Hastalıkların Tedavisi Aynı Şey midir?Bir hastanın kendi başına yiyip içememesi durumunda olduğu gibi, bağımsız olarak işlev görme yetisi tehlikeye atılan insan kategorileri vardır; bu durumda, tesisler hastaların rahatlıkla çalışabilmeleri için başka araç ve gereçler sağlayabilmelidir. Çocuklara da durumları hakkında bilgi verilmelidir, böylece ruhu yiyecek almak için alabilirler, çünkü eğer bir hasta herhangi bir şansla iyi yemek yiyemezse, bu, yetersiz beslenme gibi başka komplikasyonlara yol açabilir ve dolayısıyla hastanın bağışıklık sistemini düşürebilir. Bu aşamada hastalar, yaşam boyu yönetimi hedeflerine ulaşamayabilir. Doğru beslenme, bakıcının profesyonellik kazandırmak ve yaşamın sürekliliğini garanti altına almak için kayıtlı diyetisyenlerin hizmetlerini içerdiği tüpler veya gastronomi kullanımı ile geliştirilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Tüp Bebek Uygulamasında Yaş Sınırı Nedir?
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval ...
Fit nedir? Derece nedir? Lbs nedir?
Fit Nedir? Bir uzunluk ölçüsü birimi olan fit, feet ya da...
Çekim Yasası Nedir?
Cazibe, zihnin düşüncelerimizdeki gerçekliği değiştirme yete...
Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Her ne kadar günümüzde uçak biletleri eski yıllara göre daha...
Audi Oto Yedek Parça Kampanyalı Fiyatlar
Arabalar her zaman gerçek bir ihtiyaç ve cankurtaran olmuştu...
Cam Nasıl Yapılır? Tarihçesi
Evlerde, arabalarımızda, iş yerlerimizde, gözlük vb birçok a...
Mitoloji ile Dünya Arasındaki İlişki
Açıklanamayan bazı şeyler ve durumlar için insanoğlunun başv...
Tesettür Nedir? Abdest Nasıl Alınır?
Tesettür nedir? Tesettürün hayatımızdaki yeri nedir sorusu g...
Tasarım Harikası Banyo Ayna ve Dolap Modelleri
Tasarım harikası 20 farklı banyo, ayna ve dolap modelleri il...
Hayrettin Özaltın, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, tur...
Doğalgaz Zamlandı mı? - Fatura Şoku
Geçtiğimiz aylarda doğalgaza yapılan zamlar hiç kimsenin ilg...
Soy Ağacı Nedir? Kimlerden Oluşur?
Her kişinin bir soy ağacı vardır ve herkesin soy ağacını bil...
Dekorasyonda Renkler Neden Önemlidir?
Bu hafta dekorasyonun en önemli konularından biri olan renkl...
Yiyecek Seçimi Konusunda Yararlı Bilgiler
Laboratuvar çalışmaları, tam bir geçmişe ve fiziksel muayene...
Mahalle ve Köy Muhtarlarının Görevleri Nelerdir?
Seçim sonucu mahalle ve köylerin başına gelen Muhtarlar, gen...