AÖF Bütünleme Sınavı Olacak Mı?
Bilindiği üzere AÖF öğrencileri kredili sisteme geçiş yapıldığından itibaren kaldırılan bütünleme sınavı konusunda dertlilerdi. Açıköğretim fakültesinde okuyan öğrenciler vize ve final sınavlarında aldıkları notlarda başarılı olamamaları halinde ilgili dersten kalacakları ve sınıf geçemeyeceklerini öğrenince bu konuda seslerini duyurmak üzere kampanyalar başlatmıştı. Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ise AÖF öğrencilerine üzücü bir haber verdi.
Açıköğretim Bütünleme Sınavıyla İlgili Kötü Haber
Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, 2 milyon AÖF öğrencisine kredili sisteme geçtikleri için bütünleme sınavının olmayacağını açıkladı. Kredili sistemde örgün eğitim sisteminede geçiş yapıldığını söyleyen Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı bağıl sisteme geçiş yapıldığı ve kredili sistemde bütünlemenin yapılmayarak sadece vize ve final notlarına göre geçme kalma durumunun belli olacağını açıkladı.
AÖF Bütünleme Sınavı Yok mu?
Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür’ün bu sözleri bütünleme sınavı umudu olan birçok AÖF öğrencisini üzdü. Umutlarını kaybeden Açıköğretim öğrencileri kalacakları yada kaldıkları dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde almak zorunda kalacak. Kredili sisteme göre 32’nin üzerinde not alan öğrenciler 2.00 puanı yakalamaları halinde geçmiş sayılıyor. www.kanalbilgi.com Ancak, 33 altındaki notlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. FF olan dersler bir sonraki sene tekrar alınmak zorunda ve öğrenciler ilgili yıl tekrar harç ücreti yatırmak zorunda kalacaklar.
Sponsorlu BağlantılarUzun süredir konuşulan SBS kalktı. Sürekli değişen sınav sis...
Geçtiğimiz yıl AÖF okuyanlar kredili sisteme geçeceği konusu...
Öğrencilik hayatımda gençlerin pek çok maddi itirafı doğabil...
Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra stresi üzerinden ...
Eğitim döneminde en çok görülen konuların başında görülmekte...
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları bitti. ...
Lise çağlarında en çok gördüğümüz konulardan biri olan Homoj...
Okulların açılmasına günler kala öğrenci servislerine zam ge...
İbranice çeviri hizmetleri için sizler de bu alandan yararla...
Liseye giriş için etkili olan SBS sınavı kaldırılıyor. SBS s...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, Lisans Yerleştirm...
Biyoloji ve kimyanın en önemli konularından olan çözeltileri...
Matematik bilim dalının geometri dersi alanına giren farklı ...
Sınav sisteminin yoğun olarak işlendiği ülkemizde sınavları ...
Günlük hayatımızda yemek yapma, uygun kıyafetleri komnin yap...