Samsung S4 ve S4 Mini Şarj Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı telefon kullanmaya yeni başlayanlar daha telefonu kullanmaya başladıkları ilk gün şarj sorunundan yakına bilirler. Bu sorunu hemen hemen tüm akıllı telefon kullanıcıları belirtmekte olup, gayet normal bir sorundur. Yeni nesil bir cep telefonuna sahip olduysanız, şarj sorununada çözüm bulmak zorundasınız. Son olarak Samsung S4 ve S4 mini için bu sorun fazlasıyla yaşanmaya başladı. Özellikle oyun oynayan, uygulamaları fazlasıyla kullanan kullanıcılar yada internete girerek vakit geçirenler için bu sorun katlanarak devam etmektedir.

Samsung S4 yada Samsung S4 Mini akıllı cep telefonuna sahipseniz şarj süresinin daha fazla gitmesi yada daha fazla dayanması için bir dizi işlemlerde bulunmanız gerekmektedir. Öncelikle akıllı telefonunuzun ilk şarjını doğru yapmalı, sonrasında ise kullanmadığınız programları kapatmalı ve enerji tasarrufu modunda çalıştırmalısınız. Kısacası telefonu kullanmadığınızda arka planda çalışan uygulamalara dikkat etmeli ve bu uygulamaların şarj yemesini engellemelisiniz.

Telefonu İlk Kez Şarj Etme

Yeni bir Samsung S3, Samsung S4 yada S4 mini gibi akıllı telefonlardan birini aldınız. Marka model fark etmeksizin yeni model cep telefonlarında batarya kalibrasyonu büyük öneme sahiptir. Telefonu ilk kez şarj etmenin önemli olduğunu belirterek nasıl şarj etmeniz gerektiğine geçelim.

Batarya kalibrasyonunu sağlamak için akıllı telefonunuzun şarjını %10’a kadar bitirin. Sonrasında sağlam ve kullanmak zorunda kalmayacağınız bir prize takın. Fişten kesinlikle %100 dolana kadar çıkarmayın. Batarya tamamen dolmadan çıkarmanız durumunda şarj kalibrasyonunu sağlayamamış olursunuz. Bu arada kesinlikle şarjı prizden yapmalısınız. USB vb. şekillerde şarj etmeyin. Bu işlemi 5 kez uygulayın yada 1 hafta boyunca uygulayabilirseniz bataryanız kendine gelecek ve artık dilediğiniz gibi şarj edebileceksiniz. Yani, bu işlemi bitirdikten sonra artık bataryanız tam dolmamış olsa bile çıkarıp kullanmanızın bir zararı olmayacaktır. Çünkü, yeni tip bataryalarda yüzde kaçta olursa olsun tüm hücrelerden eşit miktarda şarj yiyecektir. Ancak, ilk etapta bu konuya önem vermeli ve kesinlikle batarya tam dolmadan şarjdan çıkarmamalısınız.

Samsung S4 ve S4 Mini Şarj Sorununu Giderme

Daha önce akıllı telefon kullandıysanız, akıllı telefonların şarjının kullanıma göre oldukça kısa sürede bittiğini bilirsiniz. Ancak, eski tip bir telefonunuz varsa ve 4 gün gibi sürelerde süren şarjlı bir cep telefonunda sonra akıllı telefon kullanmaya başladıysanız alışmanız zaman alacaktır.

Yinede şarjın daha uzun süreli olması için bir takım önlemler alabilirsiniz. En önemlisi arkaplanda çalışan uygulamalardır. Bu uygulamaları her seferinde kapatmalısınız. Ortada bulunan tuşa uzun süre basarsanız arkaplan uygulamaları karşınıza çıkacaktır.

Wifi yada 3g internet bağlantınız varsa ve bunu kullanmıyorsanız mutlaka kapatmalısınız.

Güç tasarruf modu hemen hemen tüm android cep telefonlarında bulunan bir seçenektir. Bunu aktif etmeniz şarj kullanımını azaltacak ve şarj süresini arttıracaktır.

Senkronizasyon seçeneği aktif olduğunda akıllı cep telefonunda kurulu bulunan uygulamalar sürekli güncellemeleri kontrol edecektir. Bunun yanı sıra gelen mail var mı yok mu? bunları otomatik olarak kontrol edecek ve sürekli şarj harcayacaktır. Bu seçeneği pasif yapmanızda yarar var.

Son olarak akıllı telefonlarda oyun oynamak, internete girmek ve video izlemek en çok şarj harcayan seçimler olup bu aktiviteleri yaptığınızda şarjın daha çabuk bitmesini engelleyecek hiçbir öğe yoktur.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Online Alışveriş ve Püf Noktaları
Teknolojinin gelişmesi ile beraber sosyal medyanın yaşamımız...
Biyoinorganik Kimya Nedir?
Biyoinorganik kimya, yaşamın temel bileşenleri olan organik ...
Teknoloji Android ile Gelişmeyi Sürdürüyor
Teknoloji hayatımızın her alanını kapsamakla birlikte artık ...
Nasıl Email Sahibi Olabilirim?
İnternet sayfalarında gezinirken, işiniz ile veya günlük yaş...
İnternette Nasıl ve Nereye Reklam Verilebilir?
İnternet üzerinden tanıtım yapmak amaçlı bir takım reklam st...
Bilgisayar Alırken İşlemci Yanıltmacası
Yeni bir laptop almaya karar verdiğinizde işlemci numarasına...
Email Kaydolmak için Gereken Bilgiler
Hayatımıza giren teknolojik kavramlardan birisi olan mail se...
HGS ve KGS Sistemleri Arasındaki Farklar
Hızlı geçiş sistemleri sayesinde ülkemizde yaşanan trafik ka...
Google Algoritmalarını Geçen SEO Çalışmaları
Her geçen gün gelişen Google algoritmaları sitelerin ön plan...
Domain Nedir? Whois Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Domain aslında herkesin bildiği bir şeydir fakat isim olarak...
LED Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bul...
Akıcı Araç Takip Sistemi Nasıl Çalışıyor?
Ülkemizde araç takip sistemlerinden yararlanmayan kimse yok ...
Kaliteli Masaüstü Fotoğrafları
Bilgisayar kullanıcıların en çok hoşun gidecek olan fotoğraf...
İnternet Ortamında Ahlaki Tutumlarımız Değişiyor mu?
Modern hayat ve onun bir uzantısı olan dijitalleşmiş İnterne...
ask.fm Hesap Açma Kapatma Silme
Sosyal paylaşım sitelerinde özellikle hiç kullanmasanız bile...