Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar

Dudak çatlamaları bir hayli can sıkıcı olabiliyor. Sadece dudaklarda meydana gelen çatlamalar değil aynı zamanda dudaklardaki yaralar, soyulma ve uçuklarda bir hayli üzücü ve acı veren bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Dudak çatlamalarına ne iyi gelmektedir? Dudak çatlamalarında ne yapmak gerekir? gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık. Bu sayede sizlere sıkıntı vermekte olan dudak çatlamalarını cerrahi bir durum gerektirmeden, doğal yollarla zararsız şekilde önleyebilir, bu durumu önüne geçebilirsiniz. Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Havaların soğumasıyla birlikte dudak çatlamaları da daha fazla olmaktadır. Dudak çatlamasının etkilerini azaltıp yok edecek doğal malzemeleri sizler için hazırladık. İşte kurumuş veya çatlamış dudaklar için ev ortamında uygulayacağınız kolay ve doğal tedavi yöntemleri!

KURUMUŞ VE ÇATLAMIŞ DUDAKLAR İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

GÜL SUYU VE BAL

Bu tarifle dudaklarınızdaki var olan çatlakları tedavi edebilecek dudakalrınızı nemlendirebileceksiniz. Tarifin içerisindeki bal ve gül suyu cilt için nemlendirici özellikler taşır. Tarifi kullandıktan sonra dudaklarınızın yenilenmiş olduğunu hissedeceksiniz.

HAZIRLANIŞI:

Bir çay kaşığı gül suyu ile bir çay kaşığı balı bir kase içerisinde karıştırın. Karışımı dudaklarınıza sürün ve 15 dakika bu şekilde bekleyin. Su ile karışımı durulayın ve havlu ile nazikçe kurulayın. Dudaklarınızın eski haline kavuştuğundan emin olana kadar günde bir kere bu işlemi uygulayın.

ŞEKER

Şeker ölü hücreleri arındıran harika bir peeling maskesidir. Uygulayacağınız şeker maskesiyle dudaklarınızın doğal yumuşaklığına daha hızlı geri dönmesini sağlayabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:

2 çay kaşığı şeker ile bir çay kaşığı balı karıştırın. Karışımı dudaklarınıza sürün ve bir kaç dakika burada bekletin. Parmak uçlarınızla nazik bir biçimde karışımı dudaklarınıza yayarak ovalayın. Ilık su ile durulayın.

JOJOBA YAĞI

Jojoba yağı dudaklarınızdaki hücreleri besleyerek nemlendirilmesini sağlamak açısından çok etkili bir doğal yağdır. Bir yandan hasar görmüş hücrelerin onarılmasına yardımcı olurken bir yandan da yeni hücrelerin oluşmasını hızlandırır. Jojoba yağını kullandığınız andan itibaren dudaklarınızda bir rahatlama hissedeceksiniz.

HAZIRLANIŞI:

Bir kaç damla Jojoba yağını dudaklarınızın üzerine sürün. Parmaklarınızla bütün dudaklarınıza nazikçe yayın. 15 dakika boyunca emilmesini bekleyin. Su ile durulayabilirsiniz.

BAL:

Bal harika bir nemlendiricidir. Anti bakteriyel özellikler taşıması cilt açısından iyileştirici olmasını ağlamaktadır. Bu nedenle çatlamış dudak tedavisinde uygulayabileceğiniz yöntemlerden biridir.

HAZIRLANIŞI:

Günde bir kaç kere dudaklarınızın üzerine bal sürebilirsiniz. Alternatif olarak gece yatmadan biraz bala gliserin katarak bu karışımı dudaklarınıza sürüp, sabah daha yumuşak dudaklarla uyanabilirsiniz.

HİNT YAĞI:

Hint yağı da kuru ve çatlamış dudakları iyileştirmek için kullanılabilen doğal yağlardandır.

HAZIRLANIŞI:

Günde bir kaç kere Hint yağını dudaklarınıza sürebilirsiniz. Alternatif olarak 1 çay kaşığı Hint yağı, 1 çay kaşığı gliserin ve bir kaç damla taze limon suyu ile etkili bir çatlak iyileştirme kremi hazırlayabilirsiniz. Bu malzemeleri iyice karıştırıp krem kıvamına getirdikten sonra uyumadan önce dudaklarınıza sürün. Sabah uyandığınızda bir pamuk topunu ılık suya batırıp dudaklarınızı yıkayabilirsiniz.
İstediğiniz sonuçlara ulaşana kadar bu işleme günlük olarak devam edin.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Ekolojik Piramitler ve Farklı Tipleri
Doğadaki canlılar canlı kalabilmek için enerji üretmeli, ene...
Cilt Kızarılıklarından Kurtulmanın Yolları
Elbette adeta bebek gibi bir cilde sahip olmak hepimizin ist...
Banyo Dekoru Nasıl Olmalı?
Banyosunu yeniden tasarlamak isteyenler buraya! Evin diğer a...
Yeni Nesil Ekmek Fırın Makinaları
Ekmek fırınlarını ve çalışanlarını düşünen firmalar sayesind...
Gürültü Kirliliğini Nasıl Önleyebilirim?
Günümüzde kalabalık şehirlerde yaşamanın en büyük zorlukları...
Ankara Ceza Avukatı - Mihraç Çoban
Ceza Avukatı Tecrübeli Ağır Ceza Avukatı ve Tecrübeli Cez...
Eller İçin En Uygun Tırnak Şekli Nasıl Seçilir?
Manikür için kuaföre, bir salona giderdim, taa ki pandemi gü...
Biyoakümülasyon (Biyobirikim) ve Biyomagnifikasyon
Bu gezegendeki her canlı organizmanın düzgün çalışması için ...
Yağmur Ormanları ve Özellikleri
Yeşilliklerle ve yüksek ağaçlarla çevrili olmak, hayattaki p...
Melek Balığı Hakkında İlgi Çekici Gerçekler
Melek balığı en popüler akvaryum balıklarından biridir. Canl...
Athena: Bilgelik ve Barış Tanrıçası
Yunan mitolojisinde Athena zeka, sanat, strateji, bilgelik, ...
Terazi Burcu Kadını Özellikleri Nelerdir?
Astrolog Neşe, Terazi burcu kadını özellikleri hakkında bilg...
Karadeniz'in Güzellikleri
Karadeniz’in dağı, taşı, ormanı, denizi bir cennet güzelliği...
Emeklilik Sorgulama Sistemi ve Emeklilik Tarihi
Emekli olmak için bin bir türlü zorluktan geçip daha sonra p...
Oruç Tutarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Müslüman alemi için oldukça önemli olan Ramazan ayında oruç ...