Cilt Kızarılıklarından Kurtulmanın Yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Elbette adeta bebek gibi bir cilde sahip olmak hepimizin isteği… Ancak gerçek şu ki pek çoğumuz lekenlenme, kızarıklık, tahriş v.b. bazı cilt hassasiyetlerini sıklıkla yaşıyoruz. Şanslıysak, iyi ihtimalle!, yüzümüzdeki kızarıklık sadece birkaç günlük can sıkıcı bir durum olarak geçip gidiyor. Ne yazık ki en kötüsü, aslında altta yatan bir sağlık sorunu olabileceği gibi ileri derecede tahrişe ve akabinde bizde ciddi bir güvensizlik sebebine dönüşebilmesi. Peki, bu cilt kızarılıklarından kurtulmanın bir yolu var mı?

Cilt kızarıklığının sebebi, akne, gül hastalığı, sıcak-soğuk hassasiyeti olabilse de yüz kızarıklığını azaltmak, yatıştırmak ve nötralize etmek için neler yapabiliriz biraz araştırmak istedim. Çünkü ben de geçtiğimiz 2 ay boyunca bununla uğraştım. Neden oldu, nasıl iyileşti hepsini anlatacağım sırayla…

Yüzdeki Kızarıklığa Ne Sebep Olur?

Kullanılan cilt bakım ürünlerinden, yaşam tarzına veya bazı sağlık sorunlarına kadar pek çok neden sayılabilir aslında. Genetik faktörler, sıcak-soğuk dengesizlikleri, güneş ışınları, baharatlı yiyecekler, akne, kuruluk, alerjiler cilt kızarıklıklarına katkıda bulunabiliyor.

Tüm bu sebeplerden ötürü, bir dermatologu ziyaret etmek, sorunu doğru ele almak ve tüm gizli nedenleri ortadan kaldırmak için en iyi ilk adımdır Çünkü, kızarıklığı keyfi olarak tedavi etmek yerine sorunun kökenine inmiş, en kısa ve kesin çözümü bulmuş olursunuz.

Cilt Kızarılıklarından Kurtulmanın Yolları

Elbette en önemlisi ve ilk yapılması gereken, nedenini bulmaktır. Ardından buna uygun çözümü araştırmak gerekir. İşte bunlardan bazıları;

Akneye bağlı kızarıklık :

Benim yaşadığım tam olarak buydu. Ucu olmayan ama içi iltihap dolu, oldukça şiş akneler birer birer çıkmaya başladı. Nasıl olduğunu anlayamadan yüzümün birkaç yerini sardılar. İltihap dışarı çıkamadığı ama içeriden de onu kurutacak bir etken olmadığı için oldukça kızarık, can acıtıcı ve kötü bir görünümdeydiler.

Başlarda oldukça panik olup farklı ürünler denedim. Ancak bunun hata olduğunu kısa zamanda fark ettim. Bir sürü ürünü cildime sürmeden önce sakinleşmeli ve ardından bunları nasıl sakinleştireceğimi de çözmeliydim.

İşe, akneleri ve kızarıklığı içeriden etkileyen olumsuz faktörleri araştırarak başladım. Başta şekeri tamamen kestim ancak yeterli olmadı. Ardından süt ve gluten içerikli besinleri azaltmakla devam ettim. Bunları yaptıkça aknelerin en azından artmadığını, boylarınınsa artık büyümediklerini fark ettim. Durum böyle olunca gluten içerikli besinleri tamamen çıkarıp, süt ürünlerini de en asgari seviyeye çektim.

Akne konusunda bilinmesi gereken en önemli şey, ne kadar erken harekete geçerseniz o kadar iyi olduğudur. Doktorumun tavsiyesiyle vücuttaki enflamasyonu düşerecek bazı ilaçlar da kullanmam gerekti (Çünkü benim yaşadığım oldukça ciddi seviyedeydi).
Şimdiye kadar bahsettiklerim içeriden iyileştirmek üzerineydi. Dışarıdan ise salisilik asit içeren peeling ve serumlar kullandım (Akne ve sivilceler için kullanılan pek çok kozmetik üründe yer alır) Çünkü salisilik asit, cildin üst katmanın soyulmasını ve hücresel yenilenmeyi teşvik etmesiyle bilinir. %2BHA içeren ürünler gibi peeling ürünleri aslında aknenin içindeki iltihabın dışarı çıkmasına da yardımcı olmaktadır. Çünkü iltihap çıkmadığı takdirde iyileşmiş olduğunu sansanız da bir gün aynı yerden aynı şekilde geri dönebiliyor.

Bu noktada temizleyiciler, kullanılan serumlar ve nemlendirici kremler özenle seçilmeli. Ben daha çok Aveneu ürünlerini tercih ettim ve onlarla sonuç aldım.
Akne solmaya başladığı zaman en çok dikkat edilmesi gereken de geride iz-leke bırakmamasıdır. Akne eğilimli cilt kurumaya meyilli olduğundan yağsız iyi bir nemlendirici ile cildi destekledim.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Pala Boynuzlu Oriks Nasıl Bir Canlıdır?
Tek boynuzlu at efsanesinin arkasında olabilecek zarif bir a...
Deniz Hıyarları Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler
Deniz hıyarları, derisidikenliler adı verilen omurgasız bir ...
Cam Nasıl Yapılır? Tarihçesi
Evlerde, arabalarımızda, iş yerlerimizde, gözlük vb birçok a...
Sirke ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Sirkenin cilt bakımında faydalı bulunduğunu biliyor muydunuz...
Yumurtadan Daha Fazla Proteine Sahip Bazı Yiyecekler
İnsan vücudunda bulunan kasların yanı sıra hormonlar ve enzi...
Gürültü Kirliliğini Nasıl Önleyebilirim?
Günümüzde kalabalık şehirlerde yaşamanın en büyük zorlukları...
Yaşam Süresi Yönetimi Nedir?
İnsanların sağlığını rahatsız eden zorluklardan biri de kron...
Evde Boş Bölgeleri Değerlendirme Yöntemleri
Evinizdeki küçük bir bölme, herhangi bir duvar, odanızdaki b...
Sevginizi Çiçeklerle İfade Edin
İnsanlar sevdikleri kişilere özel günlerde ya da onlara özel...
Evinizi Doğru Aksesuarlar ile Güzelleştirmenin Püf Noktaları
Havaların ısınmasıyla birlikte evlerde de yenilenme dönemi b...
Maya Maskesi Sivilceleri Geçirir Mi?
Cilt sorunları arasında sıklıkla karşımıza çıkan sivilce sor...
Ev Taşıma İşlemlerinde İşinizi Kolaylaştıran Öneriler
Ev hanımları taşınma konusu ile ilgili gerektiğince hassas v...
Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?
Dudak çatlamaları bir hayli can sıkıcı olabiliyor. Sadece du...
Dihibrit Çaprazlama Nedir?
Kalıtım, canlı organizmaların özelliklerinin nesilden nesile...
Yağlı Ciltler İçin Makyaj Önerileri
Yağlı cilt tipine sahip olanların ne yazık ki tek sorunu cil...