AÖF Kredili Sistem ve Bütünleme Sınavı
Geçtiğimiz yıl AÖF okuyanlar kredili sisteme geçeceği konusunda bilgilendirildi. Ancak, kredili sistem geçtiğimiz yıl aktif olmadı. 2012 yılında kredili sisteme geçiş yapıldı. Bu yıl başarısız olduğu dersler bulunan öğrenciler kredili sisteme göre bütünleme sınavına girecek. AÖF sınavlarında bir dersin ortalaması eski düzene göre en az 50 olması gerekiyordu. Bu demek oluyor ki Vize %30 ve Final %70 oranında etkiliyor ve ortalaması 50 üzerinde olan derslerden geçmiş sayılıyordunuz. Bu yıl AÖF kredili sisteme geçti ve kredili sistemde 2.0 puanı tutturmak şart oldu.
Aöf Kredili Sistem ve Harf Notları
84 – 100 AA 4,00
77 – 83 AB 3,70
71 – 76 BA 3,30
66 – 70 BB 3,00
61 – 65 BC 2,70
56 – 60 CB 2,30
50 – 55 CC 2,00
46 – 49 CD 1,70
40 – 45 DC 1,30
33 – 39 DD 1,00
0 – 32 FF 0,00
AÖF Kredili Sistem Not Ortalaması
Yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibi aöf kredili sistem bu notlara sahip oluyorsunuz. Örneğin; Herhangi bir dersten vize ve final ortalaması olarak 55 aldığınız. 55 notunun karşılığı tabloya bakıldığında CC 2,00 ‘a girmektedir. Tüm notların ortalamaları alınarak dersler toplanır ve ders sayısına bölünür. 4 ders olduğunu varsayalım. 4 dersin toplam kredi puanı 7 olsun. 7 krediye sahipsiniz ve bunu 4 ders olduğu için 4’e böldüğünüzde 2,00 ‘ın altında kalıyorsunuz. Bu durumda 2,00 altındaki derslerden bütünleme sınavına girerek not yükseltebilir ve 2,00 ortalamasını tamamlayabilirsiniz.
AÖF Kredili Sistem Nasıl Oluyor?
2,00 ortalamasının altında olunması durumunda CC 2,00 ve altındaki dersler için sınava girebilirsiniz. Bu dersleri yükseleterek ortalamayı 2,0 üzerine çıkardığınız takdirde FF dersiniz yoksa bir üst sınıfa geçebilirsiniz. FF dersiniz var ve 2,00 ortalamayıda geçtiniz. Ancak, FF dersi seneye alttan almanız gerekmektedir. FF dersiniz yoksa 2,00 ortalamayı geçemezseniz sınıf tekrarı olacaktır. 2,00 ortalamayı tutturamazsanız FF olup olmaması çok önemli olmuyor. Bu durumda seneye 2,0 altındaki derslerinizi tekrar etmek zorunda kalıyorsunuz.
AÖF Kredili Sistem Bütünleme Sınavı Tarihleri
AÖF Kredili Sistemde bütünleme sınav tarihleri 8 eylül cumartesi ve 9 eylül 2012 pazar günleri olarak daha önceden belirlenmişti. Ancak öğrencilerin kredi seçmesiyle ilgili yada hangi derslerden bütünleme sınavına gireceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Ama tavsiyemiz 50 ortalamanın altında olan her ders için çalışın ve bu derslerde bütünleme sınavına girmek için hazırlıklı olun. Geçmiş yıl sınav sorularına çalışabilirsiniz. Genellikle soruların büyük kısmı geçmiş yıl çıkan sınav sorularından gelmektedir.
2012 AÖF Harç Ücretleri 2. Taksit Ne Zaman
AÖF harç ücretlerini yatırmayan öğrencilerde bu ayın sonuna kadar ikinci taksit olan harç ücretini ödemek durumundadır. Önceki senelerde diğer sene kayıt ücretiyle birlikte ödenebilen aöf harç ücretleri bu yıl kredili sisteme geçiş sebebiyle ağustos ayı sonuna kadar ödenmesi istenmektedir. Kredi sistemden sonra aöf harçlarını yatırmayan öğrenciler yaklaşık 265 TL harç ücreti 2. taksiti ödemekle yükümlüler.
Sponsorlu BağlantılarÖğrencilik hayatımda gençlerin pek çok maddi itirafı doğabil...
Matematik bilim dalının geometri dersi alanına giren farklı ...
Liseye giriş için etkili olan SBS sınavı kaldırılıyor. SBS s...
Biyoloji ve kimyanın en önemli konularından olan çözeltileri...
Günlük hayatımızda yemek yapma, uygun kıyafetleri komnin yap...
Bilindiği üzere AÖF öğrencileri kredili sisteme geçiş yapıld...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, Lisans Yerleştirm...
MEB tarafından alınan kararla OrtaÖğretim öğrencilerine adet...
Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra stresi üzerinden ...
Geometri dersleri içerisinde en çok soru üçgenler konusundan...
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları bitti. ...
İbranice çeviri hizmetleri için sizler de bu alandan yararla...
Lise çağlarında en çok gördüğümüz konulardan biri olan Homoj...
Geçtiğimiz senelerde yürürlüğe giren ve öğrencilere ter dökt...
Okulların açılmasına günler kala öğrenci servislerine zam ge...