Hamilelik Cildi Nasıl Etkiler?

Sponsorlu Bağlantılar

Hamilelik, hayatları boyunca yaşadıkları tüm kadınlar için en mutlu zamandır. Bir kadın vücudu bu 9 aylık hamilelik sırasında birden fazla değişikliğe uğrar. Bu değişiklikler sadece içsel olarak (vücudun içinde) meydana gelmez, aynı zamanda hormonal denge, kan akışındaki değişimler ve eğriler nedeniyle ciltte de yansımaları görülür. Kadınların neredeyse% 90’ı hamilelikte cilt değişiklikleri yaşar. Bunun yanında her kadının yaşadığı ciltte değişiklikler farklı farklı olabilir. Çoğu hamile kadın söz konusu bu hamilelik değişimlerin farkında olmadığı için bu değişikliklerle yüzleşmeye hazır değildir, dolayısıyla endişe duyarlar. Bu yazıda hamilelikte görülen cilt değişimleri hakkında bilgiler bulunmaktadır.

Hamilelikte Görülen Cilt Değişimleri

Hamilelik Cildi Nasıl Etkiler?Hamilelik sürecinde görülen cilt değişimleri ve şiddeti kadından kadına değişse de genel itibari karşılaşılan problemler şu şekildedir;

Hiperpigmentasyon

Çoğu kadın yaşamları boyunca pigmentasyon yaşar. Bu pigmentasyon, boyun, koltuk altı ve özel bölgeler gibi belirli bir vücut bölgesinde genelleştirilebilir veya lokalize edilebilir. Hormonal dalgalanma nedeniyle hamilelik sırasında koyu lekeler ve yamalar görünebilir.

Melazma

Gebelik maskesi veya kloazma olarak da bilinen, yanaklarda, alın, çene ve üst dudakta inatçı, koyu kahverengi lekeleri hamilelik döneminde karşılaşılan en yaygın cilt problemlerinin arasında yer alır. Bunlar genellikle yüzde simetrik şekildedir ve çoğu zaman bu pigmentasyon doğumdan sonra kaybolur.

Akne

Bu, hormonal dalgalanmalar nedeniyle karşılaşılabilecek başka bir yaygın sorundur. Özellikle birinci ve üçüncü trimesterde androjen seviyelerindeki artış gösterirken, hamilelikteki akne sorununu ağırlaştırabilir. Hamilelik ve doğum sonrası gebelik nedeniyle oluşan akne genellikle hormonlar normale döndükten sonra düzelir.

Kıl ve Saç Dökülmesi

Hamilelik döneminde saçlı cilt bölgesinde dökülmeler görülebilir. Bunun en yaygın nedeni bu dönemde yaşanan hormonal değişimlerdir ve kadından kadına şiddeti değişebilir. Ve bu sronra genelde doğumdan sonraki ilk üç ay hormonların eski haline dönmesi ile birlikte kendiliğinden geçer.

Kıl Büyümesi

Aşırı kıllanma genellikle hormonal dalgalanma ile bağlantılıdır ve bu nedenle kadınlar hamilelik sırasında kollar, bacaklar, sırt, göbek gibi vücut bölgelerinde aşırı ve anormal büyüme yaşayabilir.

Cilt Yamaları

Cilt yamaları, artan kilo ve hormonal değişiklikler nedeniyle hamilelik sırasında ağırlaşabilir. Vücudun yağ dokusu ve fetüs tarafından salgılanan leptin, cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eden ve cilt etiketi oluşumunun şiddetlenmesine yol açan bir hormondur. Genelde doğum sonrası hormonların eki haline dönmesi ile birlikte ilk 3 ay sonrası kendiliğinden geçer.

Atopik Dermatit

Bu cilt sorunu, vücudun herhangi bir yerinde görülebilen kırmızı, kaşıntılı şişliklerle karakterizedir. Hamilelik sırasında egzama yaşayan kadınların yaklaşık% 20-40’ında hamile kalmadan önce atopik dermatit öyküsü vardır.

Siğiller

Siğil; ciltte cilt büyümelerine yol açan viral bir enfeksiyondur. Aynı geçmişi olan kadınlar bunu hamilelik sırasında yaşayabilir.

Örümcek Anjiyomu

Hamilelik Cildi Nasıl Etkiler?Örümceklerin vücutlarına benzeyen genişlemiş kan damarlarıdır. Hamilelik sırasında östrojen seviyelerinin artması nedeniyle, bu kadın vücudunda sık görülen bir görünüme dönüşür ve doğumdan sonra da kaybolabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Diş Sağlığının Bağışıklıkla İlgisi Var Mıdır?
Soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 tehdidiyle birlikte bağışı...
MYOM Nedir? Nasıl Ortaya Çıkar?
Myom, bir tür rahimde meydana gelen güzel huylu tümördür. Ha...
Zatürre Belirtileri Nelerdir?
Toplumda akciğer iltihaplanması olarak bilinen Zatürre tıpta...
Demans Hastaları için Palyatif Bakım Nedir?
İleri demans, palyatif bakımın gerekli olduğu bir durumdur, ...
Yaşam Kalitesini Tehdit Eden Panik Atak Nasıl Geçer?
Aslına baktığımızda panik atak, hayatta kalma iç güdümüzün b...
Sıcaklık Artışının Vücuttaki Etkileri Nelerdir?
Bazıları sıcaktan hoşlanabilir ancak sıcak hava dalgaları ve...
Vücuttaki Açıklanamayan Morluklara Neden Olabilecek Sağlık Sorunları Nelerdir?
Morarma ya da çürük kanın kan damarlarından cilt dokuları iç...
Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?
Kış aylarının hastalıkla dolu yüzünü gördüğümüz şu günlerde ...
Taksim İkyardım Hastanesi Kapanıyor mu?
Bir hastane oldukça kapanıyor. Taksim İlkyardım Eğitim ve Ar...
Uyuşma ve Karıncalanma Neden Olur?
Uyuşma ve karıncalanma sadece yaşlılarda değil aynı zamanda ...
Çilin Oluşma Sebepleri Nelerdir?
Çil nadirende olsa toplumumuzda görülen bir durumdur. Çilli ...
Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Birçok hastalığın tedavisinde ve özellikle mikropların temiz...
Lohusalık Döneminin Psikolojik Etkileri
Hamilelik döneminde alınan kilolar, vücutta meydana gelen ça...
Migren Tedavisi 2017
Migren Nedir? Çok uzun yıllar önceye ortaya çıkan ve şu a...
Devam Kremi Nereden Alınır?
Günümüzde ağrılar, sızılar ve daha pek çok farklı kronik ağr...