Zehirlenme Belirtileri Nelerdir?
Her insan mutlaka birkez “Acaba zehirlendim mi?” sorusunu kendine sormuştur. Çünkü, zehirlenme sonucu oluşan belirtiler grip, soğuk algınlığı ve benzer hastalıkların belirtileriyle hemen hemen aynı ve benzer niteliklerde olmaktadır. Bu makalemizde sizlere zehirlenmenin belirtilerini anlatarak grip vb. hastalıklardan farklılıklarını belirtmeye çalışacağız.
Öncelikle zehirlenme belirtileri nelerdir? sorusunun cevabını yanıtlayalım. Zehirlenme belirtileri 12 saatten 7 güne kadar ortaya çıkabilir. kanalbilgi.com Yani bugün zehirlenme belirtileri ortaya çıkarsa 1 hafta öncesindende zehirlenmiş olabilirsiniz. Zehirlenmenin belirtileri arsaında öncelikle halsizlik, mğde bulantısı, kusma, ateşlenme, vücutta kızarıklık ve döküntü, kaşıntı, baş ağrısı, kulak çınlaması, şok geçirme yada ölümde zaman zaman görülebilmektedir. Zehirlenme sadece yiyeceklerden olmamaktadır. Sindirim sisteminin dışında solunum nedeniyle, kandan bulaşan ve deriden bulaşan zehirlenmelerde olabilmektedir. Bunlar arasında en çok gölrülen sindirim zehirlenmesi yani yiyecekler oluşan gıda zehirlenmesidir.
Zehirlenme Belirtileri
Toplum arasında miğde üşütmesi olarak bilinen hastalık ise aslında mikropların miğde yada bağırsakta çıkardığı sorunlardan oluşmaktadır. Toplum arasında miğde üşütmesi olarak bilinen bu rahatsızlığın geçmesi için uzman doktorlar tarafından önerilen antibiyotikler kullanılabilir yada mikrobik hastalık kendiliğinden geçebilecek bir evredeyse vitaminli beslenilerekte atlatılabiliyor. Ancak, mikropların o evre gelip gelmediği ise bir takım testler sonucu ölçülebilir. Bu yüzden herhangi bir şüphelenme durumunda uzman hekime başvurmakta yarar var.
Zehirlenme ve Soğuk Algınlığı, Grip Arasındaki Farklar
Zehirlenme sonrası ani ateşlenmeler, ishal ve halsizlik aynı zaman miğde bulantısı ve kusma gibi belirtiler en fazla görülen zehirlenme belirtileridir. Herhangi bir mikrobun oluşturduğu miğde bulantısı yada karın ağrısı bir süre sonra etkisini azaltabilir. Soğuk ortamlarda rahatladığınızı hissedebilir ve sıcak ortamlarda miğde ağrılarının yada bulantının arttığını hissedebilirsiniz. Grip yada soğuk algınlığı ile benzer olan mikrobik zehirlenmeleri ayırt etmek oldukça zor. www.kanalbilgi.com Grip’te halsizlik, ateşlenme, miğde bulantısı ve kullanılan ilaçlardan ishal olunabiliyor. Buda soğuk algınlığı ve zehirlenmeyi ayırmayı zorlaştırıyor.
Sponsorlu BağlantılarMuz hemen herkesin severek yediği meyvelerden biri olmakla b...
Oldukça acı veren yanık, insanın başına gelecek en büyük pro...
Sedasyon yeni bir tıp terimi. Son yıllarda çok duyulan bu ka...
Mevsimlere göre farklı ruh hallerine büründüğümüz bilinen bi...
Hamilelik döneminde alınan kilolar, vücutta meydana gelen ça...
Wilms tümörü, esas olarak çocukları etkileyen nadir bir böbr...
Demodex, kıl foliküllerinde yaşayan küçük akarlara verilen i...
Migren tedavisinde öncelikli olarak migreni tetikleyen gıda ...
Güneş herkes için yaşam kaynağıdır. Antibakteriyel etkisi, D...
Erkek bebek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri...
Baş ağrısı her insanın belli başlı dönemlerde karşılaşabilec...
Beynimiz neden çıkartma, eksiltme, sadeleşme yoluyla gelişme...
Zaman zaman derinin kabuk tuttuktan sonra veya darbelere mar...
İnsan sağlığına tesir eden etmenleri bilmek gerekir. Bunun e...
Muzu sevmeyen yoktur herhalde. Muzun faydalarıda oldukça faz...