Göz Seyirmesi Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar

Göz seyirmesi hayatın herhangi bir döneminde karşılaşabileceğiniz genellikle sorun yaratmayacak bir durum olmakla birlikte, göz kapaklarında istem dışı meydana gelen titreşim tarzı bir durumdur. Göz seyirmesi göz kapakları ve göz sinirlerinin çeşitli sebeplerle değişken halinden ibarettir. Göz seyirmesi çoğulukla stres, sinir, yorgunluk gibi durumlardan kaynaklanmaktadır. Geçici olmasına rağmen bazen aylar içinde geçen bir durumdur.

Göz Seyirmesi Neden Olur?

Aşırı stresli bir yaşantınız varsa yada son zamanlarda strese girmişseniz göz seyirmesi başlamış olabilir. Öğrenciler için sınav zamanları yaklaştığında, çalışanlar için stresli bir çalışma temposunda, ev hanımları için geçim sıkıntısı, evlenecekler için evlilik telaşı gibi stres ve sinire neden olacak yaşam şekli geçici olarak göz seyirmesi probleminin başlamasına neden olabilir.

Kafeinli içecekler, alkol ve sigara kullanımıda göz seyirmesine neden olabilmektedir. Özellikle bu nedenle seyirme olduğunu düşünenler bol miktar sıvı alması, su içmesi seyirmenin daha hızlı düzelmesi için iyi olacaktır.

Göz seyirmesinin mineral ve vitamin eksiklerininde sebep olduğu görülmüştür. Özellikle gerekli besinleri almayan, düzensiz beslenen, aşırı yağlı yiyecek tüketen kişilerde göz seyirmesine daha fazla rastlanmıştır. Yorgunlukta göz seyirmesine neden olabilmektedir.

Göz seyirmesine neden olan gözle ilgili problemlerde bulunmaktadır. Göz kuruluğu, göz yorgunluğu, göz alerjisi gibi hastalıklarda göz seyirmesine neden olabilmektedir. Çok fazla bilgisayar karşısında kalan, kitap okuyan yada bir noktaya uzun süre odaklanarak bakmak zorunda kalınan işleri sıklıkla yapanlarda göz seyirmesi görülmektedir. Ayrıca alınan bir takım ilaçlarında göz seyirmesine neden olabildiği görülmüştür.

Göz Seyirmesi Nasıl Geçer?

Göz seyirmesinin geçmesi için kesin bir çözüm bilinmemekle birlikte bir takım şeylerin iyi geldiği söylenmektedir. Bol su içmek, stresli hayattan uzak durmak, uyumak, uzun süre bilgisayar karşısında oturmamak yada 30 dakikada bir farklı noktalara bakara gözü dinlendirmek, tonik içmek, göz seyirmesi sırasında sıcak kompleks uygulamak gibi çözümler bulunmaktadır. Göz seyirmesinin geçmesi için öncelikle nedenini bulmak gerekiyor. Kanalbilgi.com Genellikle sinirsel olan bu durum için stresten bir süre uzak durmanız durumunda geçebileceğini, göz kuruluğundan olması durumunda kuruluk giderici göz damlaları kullanmak, yorgunluktan olması durumunda ise spor yaparak yorgunluğa dayanıklı hale gelmek, alkolden olması durumunda alkoli bırakarak bol sıvı tüketmek göz seyirmesinin iyileşmesi ve kısa sürede geçmesi için etkili olabilecek yöntemler arasında bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Alkol Bağımlılığı Tedavisi Aşamaları
Alkol kullanım dengesizliği veya alkol bağımlılığı tedavisin...
Koroner Kalp Hastalığını ve Kalp Krizini Önlemenin Yolları
Dünyadaki birçok ülkede ölümlerin büyük bir kısmı kalp krizi...
En İyi Stres Azaltma Teknikleri
Stres kaygıya yol açabilir ve elbette ne birinin ne de diğer...
Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme
GDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Mandalina Esansiyel Yağı Faydaları
Mandalina esansiyel yağı, cilt bakımında akne, çatlaklar ve ...
İnsan Sağlığına Etki Eden Etmenler Nelerdir?
İnsan sağlığına tesir eden etmenleri bilmek gerekir. Bunun e...
Ostomi (Stoma) Nedir?
Ostomi terimi, vücuttan atıkların atılabilmesi için oluşturu...
Sürekli Üşümenin Nedenleri Nelerdir? Aşırı Üşüme
Üşümek sürekli olmadığında bir sorun teşkil etmesede, çevren...
Soğuk Hangi Sebeple Dişimizi Acıtır?
Hasarlı veya hassas bir dişle soğuk bir şeyi ısırmak, özelli...
Apse Neden Olur? Tedavisi
Vücudun detaylı yerlerinde irin birikmesi neticesi meydana g...
Siyah Noktalardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Son yıllarda kozmetik sektörü kapsamında üretilen birbirinde...
Yanığa İyi Gelen Uygulama ve İlaçlar
Oldukça acı veren yanık, insanın başına gelecek en büyük pro...
Bulaşık Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bulaşık makinesi almaya karar verdiyseniz yada eski bulaşık ...
STEROID NEDIR?
Beklometazon dipropiyonat adı altında daha tanıdık BecotideB...
Pap Smear Testi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Rahim ağzı kanseri rahmin alt kısmındaki hücrelerde gelişen ...