Arı Sokmalarına Karşı Neler Yapılmalıdır?
Arı sokmalarına karşı alınması gereken bir takım önlemler bulunmaktadır. Özellikle doğayla iç içe yaşayanlarda çok daha fazla görülen arı sokmalarını bugün baktığımızda büyük şehirlerde de görebilmekteyiz. Günümüzde arılar zararlı yani zehirli olmasada nadir olarak risk içeren arı sokmalarıylada karşılaşılabilmektedir. Arı sokmalarında genellikle şişkinlik, kızarıklık, ağrı ve kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
Arı sokmalarına karşı alerjileri olanlar ise en büyük tehlikeli gruba girmektedir. Bunu daha önceden testlerle öğrenmeniz arı sokması durumunda alerjik reaksiyon gösterip göstermediğinizin anlaşılması açısından oldukça önemlidir. Arı sokmalarında ne gibi yöntemler uygulanmalı konusuna geçmeden önce arı sokmaları ne şekilde olur bunu ele alalım.
Arı Sokmalarının Belirtileri
Arı Sokmalarında Kızarıklık ve şişkinlik en çok görülen belirtilerdir. Arı sokmasının gerçekleştiği bölgede kaşıntı ve ağrıda olabilmektedir. Şişkinlik sivri sinek ısırığındaki şişkinliğe benzer ve yaklaşık 2 katıdır. Göz kenarları, yanak vb. bazı önemli bölgelerde arı sokmaları gerçekleştiğinde şişkinlik daha fazla olabilmektedir.
Arı sokmasının yaşandığı sırada arı ilgili bölgede kalmışsa ya da halen duruyorsa panik olarak arıyı sıkmak, yaralı bölgenin üzerinde öldürmek kesinlikle yapılmaması gereken bir davranıştır.
Arı Sokması Tehlikeli mi?
Arı sokmasına karşı alerjiniz bulunmuyorsa ilk etapta korkulacak bir durum yoktur. Fakat baş dönmesi, miğde bulantısı ve kalp ağrısı gibi belirtileriniz bulunuyorsa arı sokması sonucu zehirlenme tehlikesi yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz. Bayılma riskiniz olduğunuzdan kesinlikle bir yakınınıza haber vermeli ya da yakın çevrede bulunan birinden yardım almalısınız.
Sponsorlu BağlantılarGenel olarak boğaz ağrıları yaşandığı durumlarda doktor veya...
Ayak kokusu genç yaşlı, kadın erkek demeden herkesin yaşayab...
Myom, bir tür rahimde meydana gelen güzel huylu tümördür. Ha...
Havuç tohumu yağının yararlarını öğrenmeye geçmeden önce hav...
Diş temizliği günlük öz bakım sorumluluklarımızdan biridir. ...
Morarma ya da çürük kanın kan damarlarından cilt dokuları iç...
Moleküler biyolojinin merkezi dogmasının temel adımı, mRNA’n...
Sedasyon yeni bir tıp terimi. Son yıllarda çok duyulan bu ka...
Diyojen Sendromu genel olarak; aşırı ilgisizlik, apati, sosy...
Şeker hastalığının en çok zarar verdiği bölgelerden biride g...
Yoğurt ve Karbonat Maskesi Pek çok televizyon programında...
GDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Sarımsak yutmanın yararları ve sarımsağın nelere iyi geldiği...
Halk arasında sıklıkla duyulan ve bir çoğumuzun hayatının be...
Rahim ağzı kanseri rahmin alt kısmındaki hücrelerde gelişen ...