Sarımsak Yutmanın Yararlarının Yanı Sıra Zararları
Sarımsak Yutmanın halk arasında her zaman faydalı olduğu belirtilmekte ve çok geçmiş yıllardan bu yana sarımsak yutmanın ne kadar yararlı olduğu söylenmektedir. Sarımsak yutmanın hiçbir zararı olmadığı ve yan etkilerinin bulunmadığıda sanılıyordu. Fakat, çiğ sarımsak yutmanın sakıncalı olduğu ve yan etkilerinin bulunduğu uzman hekimler tarafından ortaya konuldu. Buna rağmen sarımsak yutmanın faydalarıda oldukça fazladır.
Sarımsak Yutmak Yararlı mı?
Hergün 1-2 diş sarımsak yutmanın faydası olduğu birçok hastalığa karşı vücudun direnç kazanmasını sağladığı belirtilmişti. sarımsağı çiğ yutarken miğdeye zarar vermemesi açısından iyice ezerek marul, ekmek yada benzeri bir yiyeceğe sararak yemekte fayda var. Hergün sabah aç karnına sarımsak yutmak bir süre sonra miğdenizde hazımsızlık sorunu yaratabilir. Bu yüzden sarımsak yutmak yararlıdır. Ancak, dikkatli şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Sarımsak Yutmanın Zararları Nelerdir?
Çiğ sarımsak yutmak sarımsağın miğdeye inene kadar miğde dahil temas ettiği bölümleri zaman içerisinde tahriş edebildiği görülmüştür. Çiğ sarımsak asitik ve okside edici etkisi nedeniyle insan vücuduna yan etkileri olabilmektedir.
Sarımsak Yutmanın Yararları Nelerdir?
Sarımsak vücutta bulunan tüm iltihaplara iyi gelmektedir. Özellikle damar iltihaplarını tedavi etmekte ve yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. Hipertansiyonu önleyen Sarımsağın bir diğer önemli yararıda kolestrolü bulunanlara olmaktadır. Sarımsak Kolesterol hastalığına iyi gelmektedir. Kilo vermeye yardımcı sarımsak saç dökülmesine iyi geliyor ve kırık saçları olanların saçların güçlenmesini sağlıyor. Şekeri düşürmede faydalı olan sarımsak, idrar söktürücü özelliğiylede bilinmektedir. kanalbilgi Romatizmal hastalıklarada iyi gelen sarımsak iyi bir kireç önleyicidir. Vücudun kireçlenmesini önlemeye yarayan sarımsak bağışıklık sisteminide güçlendiirerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor.
Sponsorlu BağlantılarMeme dikleştirme ameliyatı, birçok kadının yaşadığı göğüs sa...
Diyojen Sendromu genel olarak; aşırı ilgisizlik, apati, sosy...
GDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Göz seyirmesi hayatın herhangi bir döneminde karşılaşabilece...
Muz hemen herkesin severek yediği meyvelerden biri olmakla b...
Saçkıran, belirtilerini hemen göstermeyen ve yavaş yavaş saç...
Hamilelik döneminde alınan kilolar, vücutta meydana gelen ça...
Sedasyon yeni bir tıp terimi. Son yıllarda çok duyulan bu ka...
Bölgesel incelme artık bakımlı kişilerin en büyük soruları h...
Birçok hastalığın tedavisinde ve özellikle mikropların temiz...
Son yıllarda kozmetik sektörü kapsamında üretilen birbirinde...
Bebeklik döneminde bebekleriniz birçok farklı virüs ve hasta...
Moleküler biyolojinin merkezi dogmasının temel adımı, mRNA’n...
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinin web sitesi bulunmaktad...
Dudaklarınızın kalınlığını beğenmiyor ve ince buluyorsanız, ...