Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Sponsorlu Bağlantılar

Diş temizliği günlük öz bakım sorumluluklarımızdan biridir. Öncelikle diş ve ağız sağlığımız için ardından daha bakımlı ve hoş gözükmek için diş temizliği oldukça önemlidir. Gündelik rutin halinde diş sağlığına ve temizliğine önem veren kişilerde profesyonel diş temizliğine ihtiyaç duyması daha az olasılıktır. Ancak yine de yıl içerisinde diş temizliği yaptırmak gerekir. Özellikle diş taşlarının temizlenmesi oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeyi hedefler. Diş temizliği işlemi oldukça kolay ve pratiktir. Yaşanacak büyük bir komplikasyon asla beklenmez.

Diş Temizliği Nedir?

Diş temizliği uzman hekimler tarafından gerekli görülen durumlarda yapılan bir işlemdir. Bu işlem oldukça yaygın ve sık olarak gerçekleştirilir. Diş temizleme işlemi diş üzerinde olan iş taşı probleminin giderilmesi, dişlerin sağlıklı ve temiz olmasını sağlar. Bu nedenle diş temizleme diş kayıplarının yaşanmaması, kötü ağız kokusunun önüne geçilmesi ve köklerin zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir. Diş temizliği yaptırmak kişinin ağız sağlını korumasına yardımcı olur.

Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Diş temizliği zaman içerisinde diş üzerinde meydana gelen tabakanın yani diş taşının temizlenmesi olarak tanımlanır. Diş temizliği işlemi dişlerin temizlenerek parlak ve sağlıklı hale gelmesini sağlar. Diş temizleme işlemi sırasında çeşitli medikal aletler kullanılır. Belli bir sıralama ile kullanılan aletlerin çeşitli işlevleri bulunur.

 Diş temizleme için kullanılan alet ve yöntemler;

  • Ultrasonik aletler: Titreşen ultrasonik aletler sayesinde işlem öncesine diş yüzeyindeki tartarların temizlenmesi sağlanır.
  • İnce el aletleri: Temizlenmeye başlayan dişin pürüzsüz hale gelmesi için ince el aletleri ile uygulama gerçekleştirilir.
  • Diş cilası: Dişlerin parlak bir görünüme sahip olması için kullanılan diş cilası dişlerin daha parlak ve sağlıklı gözükmesini sağlar. Dairesel hareketler ile gerçekleşen diş cilası dişlere teker teker uygulanır.
  • Florür: Florür işlemi kişinin isteğine bağlı gerçekleşen özel bir cihaz yardımıyla dişe florür sürülmesi işlemidir. Dişe uygulanan florürün kesinlikle yutulmaması gerekir. İşlemin ardından yarım saat ağızda bekletilen florür sürenin dolmasının ardından tükürerek ağızdan çıkartılmalıdır.

Diş temizliğinin ilk üç aşaması en fazla yarım saat sürer. Bu işlemler oldukça kolay ve can yakmayan uygulamalardır. Bu nedenle diş temizliği yaptırmak korkmak veya ertelemek doğru değildir.

Diş Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş temizliği yaptırmanın belirli zaman aralıkları bulunur. 6 ay arayla yaptırılan diş temizleme işleminin hiçbir zararı bulunmaz. Diş eti hassasiyeti bulunan kişiler için uzman hekim kararıyla doğru işlem uygulanarak diş etinin zarar görmesi engellenmiş olur. Diş temizliği sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Diş Temizliğinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş temizliği işleminin ardından diş ve diş etinde hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle işlem sonrasında fazla soğuk ve fazla sıcak yiyecek ve içeceklerin tercih edilmemesi önerilir. Leke oluşumuna daha yatkın olunan bu süreçte sigara, kahve ve benzeri maddelerden uzak durulmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Varikosel Nedir? Nasıl Ortaya Çıkar?
Varikosel, erkeklerde olan testislerden kalbe giden toplarda...
Sarımsak Yutmanın Yararlarının Yanı Sıra Zararları
Sarımsak Yutmanın halk arasında her zaman faydalı olduğu bel...
Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur? Ne Zaman Başlar?
Hamilelikte bacak ağrısı anne adaylarını bu süreçte zorlayan...
Diş Sağlığının Bağışıklıkla İlgisi Var Mıdır?
Soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 tehdidiyle birlikte bağışı...
Vücuttaki Açıklanamayan Morluklara Neden Olabilecek Sağlık Sorunları Nelerdir?
Morarma ya da çürük kanın kan damarlarından cilt dokuları iç...
Hamilelik Belirtileri En Erken Ne Zaman Başlar?
Doğurganlık çağındaki birçok kadının adet gecikmelerinde ken...
Düz Taban Nedir? Nasıl İyileşir?
Düz taban sorunu ayağın iç kısmında yer alan ayak kemerinin ...
Her Seferinde Düşük Yapmanın Nedenleri
Bir hamileliğin gerçekleşmesinde, maternal organizmanın embr...
Erkek Bebek Yapmanın Püf Noktaları
Erkek bebek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri...
Yoğurt ve Karbonat Maskesi Tarifi ve Faydaları
Yoğurt ve Karbonat Maskesi Pek çok televizyon programında...
C Vitamini Cilde Faydaları ve C Vitamini Maskesi
Askorbik asit, yani daha çok bilinen adıyla C vitamini, çok ...
Apse Neden Olur? Tedavisi
Vücudun detaylı yerlerinde irin birikmesi neticesi meydana g...
Sperm Sayısının Genetik ile İlişkisi
Son zamanlarda, DNA fragmantasyon testleri laboratuvar uygul...
Epilepsi Hastalığıyla İlgili Önemli Bilgiler
Günümüzde kişisel blogların önemi oldukça arttı. Artık en ön...
Soğuk Hangi Sebeple Dişimizi Acıtır?
Hasarlı veya hassas bir dişle soğuk bir şeyi ısırmak, özelli...